Hlavní obsah

Opava dnes hostí Jihlavu

Eurotip.cz

Gambrinus liga měla před týdnem na programu své poslední kolo a tak dnešní tradiční televizní přenos obstará druholigové utkání Opava - Jihlava. To se ponese v duchu mužstev, které patří k tomu nejlepšímu, co tato soutěž nabízí. Na druhou stranu ani jeden z těchto celků se mezi elitou v příští sezoně s největší pravděpodobností neobjeví.

Foto: internet

Fotbalisté Opavy

Článek

Opava měla v letošní sezoně slabší podzim, ale jarními výsledky vše plnohodnotně nahrazuje. Za posledních 11 utkání dokonce získala fantastických 28 bodů, když prohrála pouze na hřišti Bohemians a další dva body ztratila před týdnem v Hradci Králové. Svou formu přesvědčivě potvrdila před třemi týdny doma s Čáslaví, které uštědřila debakl 4:0. Bez inkasované branky vyšli svěřenci trenéra Nečka i před 14 dny ze zápasu s rezervou Olomouce, se kterou vyhráli díky brankám Bartesky a Kozáka 2:0. Prodloužit vítěznou sérii chtěli před týdnem v Hradci Králové a úvod utkání jasně naznačoval, že se jim to podaří - v 35. minutě vedli už 3:0. Poté ale Hradec zabral a třemi brankami si zajistil nerozhodný výsledek.

Dnes čeká Opavu netradiční utkání, protože se bude hrát před obrazovkami české televize. Na to vedení slezského klubu zareagovalo sníženým vstupným, které činí 20 Kč pro dospělé, mládež do 15 let a důchodci budou mít na zápas vstup zdarma. „Diváky chci co nejsrdečněji pozvat na utkání s Jihlavou, které je pro nás velmi důležité. Oba soupeři jsou herně a kombinačně velmi vyspělí a proto jsou také v tabulce na čtvrtém, respektive pátém místě. Když se pozorně podíváte do tabulky, tak zjistíte, že oba pondělní soupeři dávají ve svých utkáních mnoho branek. Dá se tedy očekávat útočný fotbal okořeněný góly,“ láká diváky do ochozů opavský trenér Jiří Neček.

Jihlavští vyhlásili letos útok na návrat do Gambrinus ligy a začátek sezony to opravdu naznačoval. Ale jejich kouzlo se pomalu, ale jistě vytrácelo. Vypadli z poháru ČMFS a v ligové soutěži nestačili hned na několik soupeřů. Ještě na podzim se sice probudili, ale na jaře si dali v tomto faktu repete. V poslední době nehrají špatně, ale jejich klopýtnutí jsou dosti pravidelná, což jejich ambice na postup výrazně snižuje. Poslední takové zaváhání zaznamenali před pár týdny, kdy doma nestačili na Blšany, se kterými prohrála 0:1. Dobře si nevedli ani před týdnem doma s rezervou Olomouce, která v Jihlavě uhrála cenný výsledek 2:2.

Chuť si svěřenci trenéra Milana Bokši chtějí jistě spravit dnes v Opavě, což jim ale komplikují absence. „Krom dlouhodobých marodů Rzeszota a Malínka trápí svalové zranění Šamánka a velký otazník visí nad Kadlecem, jehož otok kotníku stále neustupuje. Při absenci vyžluceného Šourka nás tak pravděpodobně čeká nelehký úkol složit novou stoperskou dvojici. K absencím je dále nutné přiřadit Cihláře, který je na soustředění reprezentační dvacítky,“ řekl asistent trenéra Josef Vrzáček.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 1.90. Myslíte si, že Jihlava dnes potvrdí své ambice a v opavě zvítězí? Potom si vsaďte na hosty - kurs je 3.50 . Remízu ocenili bookmakeři stejné společnosti kursem 3.10.

Reklama