Hlavní obsah

Heninová změří síly s Williemsovou

Druhý grandslam letošní sezony má dnes na programu velice zajímavá utkání. Tím vůbec nejzajímavějším bude pravděpodobně souboj světové jedničky - Justine Heninové - s letos „znovuzrozenou“ Serenou Williamsovou.

Článek

Mladší ze sester Williamsových toho letos doposud moc neodehrála, ale když někde startovala, tak to stálo za to. Po dlouhodobém zranění se na tenisové dvorce vrátila v úvodu roku na Australian Open a i když zdaleka nepatřila mezi favoritky, tak za předvedenou hru získala titul oprávněně - ve finále uštědřila výprask 6:1 a 6:2 Šarapové. S tou se následně potkala i na prestižním Sony Ericsson v Miami a rovněž ji nedala šanci. Ve finále navíc porazila i svou dnešní soupeřku, se kterou se utkala po dlouhých čtyřech letech a zvýšila tak aktivní vzájemnou bilanci na 6:3.

Na antuku vstoupila Američanka turnajem v Římě, který ji jako jediný v letošní sezoně nevyšel podle představ. Ve třetím kole totiž nestačila v tiebreaku třetího setu na Patty Schnyderovou. Na Roland Garros ji toto už nehrozí. Postoupila totiž mezi nejlepší osmičku, když si hladce poradila se čtyřmi soupeřky - Tsvetanou Pironkovou, Milagros Sequerovou, Michaellou Krajicekovou a Dinarou Safinou.

Svou kvalitu dnes může prokázat proti světové jedničce. Belgičanka Justine Heninová letos navazuje na své kvalitní výsledky z let minulých a právem je momentálně královnou ženského tenisu. Loni se dokonce probojovala do finále všech grandslamů, přesto vyhrála pouze jediný - Roland Garros. Tímto titulem obhájila vítězství z roku 2005 a letos tak může triumfovat už potřetí v řadě.

Její předností jsou chytrost, rychlost a přesnost úderů, což z ní dělá hráčku, která umí zahrát na všech površích. Letos to jasně potvrdila na turnajích v Dubaii, Doha a Varšavě, kde nenašla žádnou přemožitelku. Mezi další úspěchy patří finále v Miami, tam nestačila, jak už bylo zmíněno výše, pouze na svou dnešní soupeřku. Dnes má šanci ji tuto porážku vrátit a prodloužit svou neporazitelnost z pařížských dvorců, která už trvá 3 roky.

Myslíte si, že dnes Serena potvrdí své fantastické výsledky z poslední doby? Pak využijte sázku na Američanku, na kterou bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.65. Heninová letos patří jednoznačně opět ke špičce ženského tenisu a i díky svému postavení v žebříčku je dnes favoritem. U bwin si na Belgičanku vsadíte s kursem 1.36.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články