Hlavní obsah

Federerovi dnes stojí v cestě Španěl Robredo

O tom kdo změří síly v semifinále Roland Garros s vítězem zápasu Davyděnko - Caňas se dnes rozhodne ve švýcarsko-španělském souboji. Světová jednička - Roger Federer - se utká s Tommy Robredem, což je momentálně 9. hráč světa.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP střetli už sedmkrát - všech 7 vítězství si na své konto připsal věhlasnější Švýcar. To poslední na začátku letošního roku na Australian Open, kde Španěla přehrál ve čtvrtfinále celkem v pohodě ve třech setech. Tak hladce se mu následně své soupeře zdaleka porážet nedařilo. Už na hardu jako by Federerovi, který letos vyhrál Australian Open a turnaj v Dubaii, něco chybělo z jeho tradičního kumštu.

Kromě měsíc a půl starého finále z Monaka si připsal úspěch až těsně před French Open - v Hamburku dokázal ve finále přehrát i svého věčného rivala - Rafaela Nadala. Tři tituly jsou ale na jeho poměry stále málo a má jistě co napravovat. O úspěch se momentálně pokouší na Roland Garros a prozatím se mu to daří. Do dnešního čtvrtfinále postoupil bez ztráty setu, když na něj nenašli recept Michael Russell, Thierry Ascione, Potito Starace ani Michail Južný.

O prodloužení této vítězné série se dnes pokusí proti Tommymu Robredovi. Devátý hráč světa letos zaznamenal největší úspěch na turnaji v Aucklandu, kde skončil jako poražený finalista. Na hardu pro něj bylo konečnou čtvrtfinále Australian Open, v Rotterdamu a na turnaji ATP Masters Series v Miami, kde vypadl s letos dvojnásobným Federerovým katem - Guillermo Caňasem.

Na antuku vstoupil neslaným nemastným výkonem v Monte Carlu, když ve druhém kole nestačil na Tomáše Berdycha. Nedařilo se mu ani následně v Barceloně, tam končil opět ve druhém kole, tentokrát na raketě Calleriho. Zlepšení prokázal poté v Estoril, kde došel až do semifinále - o zápas dříve se následně loučil s podnikem v Římě. Celkově letos na okruhu ATP odehrál 37 zápasů, z nichž vyhrál 25 duelů. Mezi těmito vítězstvím jsou už započítána i čtyři, které získal na probíhajícím grandslamu. Tím posledním s Volandrim vyrovnal své maximum z Paříže - do čtvrtfinále druhého grandslamu sezony se probojoval v letech 2003 a 2005.

Myslíte si, že švýcarský hráč dnes potvrdí svou kvalitu a s devátým nasazeným si poradí? Jestliže ano, tak si vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.03. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Španěla, využijte velkého kursu 7.10.

Reklama