Hlavní obsah

Djokovič hraje s překvapením Roland Garros

O dvou semifinalistech mužské části French Open se rozhodlo včera - mezi čtyřmi nejlepšími nebude chybět Roger Federer ani Nikolaj Davyděnko. Zbylý dva postupující budou známi dnes. Šanci na životní úspěch má stále i Igor Andrejev, který je v tuto chvíli až 125. hráčem světa a ve čtvrtfinále pařížského grandslamu změří síly s Novakem Djokovičem.

Článek

Oba hráči se v historii střetli ve vzájemném duelu jednou - bylo tomu tak nedávno, konkrétně před měsícem se z těsného vítězství, které vydřel až v tiebreaku třetího setu, radoval mladý Srb, který teprve před pár dny oslavil 20. narozeniny. V tuto chvíli je šestým hráčem žebříčku ATP a letos jen navazuje na loňskou sezonu, ve které se začal prosazovat a pomalu ale jistě se dostávat mezi nejlepší hráče světa. V roce 2007 zaznamenal už 39 vítězství a pouze 8 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, vyhrál i prestižní Sony Ericsson Open a před měsícem si přispal antukový titul v portugalském Estoril.

Před dvěma měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil pouze na Rafaela Nadala. Semifinálovou účastí ozdobil podnik v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii, Hamburku a Římě. Na tyto úspěchy navazuje momentálně v Paříži, kde si postupně poradil se Santiago Giraldem, dvěma domácími hráči Laurentem Recoudercem a Olivierem Patiencem. S posledně jmenovaným měl ale obrovské problémy a jen díky dvěma zvládnutým tiebreakům se už s turnajem nerozloučil. Hladší průběh měl jeho poslední zápas, ve kterém přehrál s přehledem Verdasca.

Dnes ho čeká papírově dosti slabý soupeř, ale statistika není zdaleka rozhodující. Na druhou stranu kurtu se totiž postaví Rus Igor Andrejev, který je momentálně sice hráčem až druhé stovky, ale už byl i sedmadvacátý. Poté ho postihlo zranění kolene, kvůli kterému vynechal celou polovinu sezony, včetně loňského Roland Garros. „Měl jsem skvělé léto. Pravděpodobně nejlepší léto tak za posledních sedm let, užíval jsem si čas s přáteli,“ říká rodák z Moskvy. Následně mu ale začal tenis chybět a vrátil se na dvorce.

Od října nezaznamenal žádný výraznější úspěch, kromě svého výborného vystoupení v Davisově Poháru, v jehož rámci si poradil s Fernandem Gonzalezem a Nicolasem Massuem. Ve skvělém světle se tak předvedl až na Roland Garros. Tenisoví odborníci nevěřili, že se mu podaří přejít přes první kolo, jelikož mu los přisoudil Andyho Rodicka. Ale Američan jen potvrdil, že pro něj antuka není silnou stránkou a Andrejev tak mohl začít své vítězné tažení pařížským grandslamem. Jeho spanilou jízdu nezastavil v dalším kole Nicolas Massu, následně ani momentálně výborný Francouc Paul-Henri Mathieu a v osmifinále uspěl Rus i s Marcosem Baghdatisem, který na dvorcích Roland Garros předváděl rovněž skvělý tenis.

„Hodně to pro mě znamená. Psychicky jsem teď mnohem silnější a mám pocit, že tady mohu ještě dosáhnout něco víc,“ řekl tenista, který byl ještě před 14 dny posledním, kdo dokázal na antuce porazit Rafaela Nadala. Andrejev uchvátil francouzské publikum, které ho už vidí ve finále. „Každý hráč sní o tom, že v neděli na centrálním dvorci zvedne nad hlavu trofej, ale musím jít pomalu. Když začnete myslet příliš dopředu, ztratíte koncentraci. A mě čeká velmi náročný zápas s Novakem,“ říká 24letý Rus.

Myslíte si, že Andrejev dnes potvrdí svou skvělou formu? Poté si na něj vsaďte - kurs je 2.45. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 1.42, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Djokoviče.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články