Hlavní obsah

Chorvatsko dnes přivítá Rusko

Česká reprezentace se dnes v kvalifikaci na EURO 2008 nepředstaví, má volno, což je pravděpodobně jenom dobře. Přesto se opět hraje několik zajímavých duelů. Jedním z nich je jistě souboj Chorvatska s Ruskem ve skupině E.

Článek

Balkánci odstartovali do probíhající kvalifikace bezbrankovou remízou na půdě svého dnešního soupeře. Od té doby už ale nezaváhali a momentálně jsou lídrem své kvalifikační skupiny se 16 body. Doma se jim podařilo pokořit i Anglii, která prozatím v kvalifikaci letos dost tápe. Poslední vítězství si Chorvati připsali v sobotu, kdy zvítězili díky brance Eduarda da Silvy v Estonsku, což je udrželo na čele tabulky a přiblížilo postupu na EURO.

K tomuto cíly můžou svěřenci Slavena Biliče udělat rázný krok dnes. Zvítězí-li totiž, pak budou mít náskok na nejbližší pronásledovatele už 5 bodů. „Dohráváme po náročné sezoně, zatímco Rusové nejsou dokonce ještě ani v polovině té své. Proto jsou v lepším rozpoložení, ale já očekávám, že hráči ze sebe vydají vše. Víme, že remíza by byla dobrá, ale chceme fanouškům darovat výhru,“ řekl trenér Chorvatů, který má k dispozici kompletní kádr

O hodně hrají v dnešním zápase i Rusové. Ti jsou v tuto chvíli se 14 body na druhé příčce tabulky. Stejný bodový zisk má Izrael a o tři body méně má na svém kontě favorit skupiny - Anglie. Té se ale pod vedením nového kouče McClarena nedaří a bude mít co dělat, aby se dokázala kvalifikovat. Dnes ji čeká zápas v Estonsku - více zde.

Zpět ale k Rusku, které si v sobotu s přehledem poradilo s outsiderem skupiny - Andorou. Přesto nebyl po vítězství 4:0 trenér Guus Hiddink zcela spokojen. „Proti Andoře (4:0) jsme spálili mnoho šancí, proti Chorvatům se nesmíme podobné chyby dopustit,“ konstatoval Nizozemec ve službách Ruska, který dnes nebude mít k dispozici brankářskou jedničku Igora Akinfeyeva, problémy má navíc záložník Diniyar Bilyaletdinov, jehož start je nejistý.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin má utkání mírného favorita v mužstvu domácích, když na něj vypsali kurs 1.85. Remízu ocenili hodnotou 3.20. Myslíte si, že Rusko dokáže Chorvatsko na jeho hřišti porazit? Jestliže ano, poté využijte kursu 4.00 rovné.

Reklama