Hlavní obsah

Slováci hrají o naději

Eurotip.cz

Slovenští fotbalisté v sobotu odpočívali, ale dnes už je čeká tvrdá dřina. Tak se jistě dá popsat souboj s lídrem skupiny - Německem. Utkání se navíc odehraje na půdě našich západních sousedů, konkrétně v Hamburku.

Článek

Němci vstoupili do kvalifikace o mistrovství Evropy v roce 2008 úspěšně. Nejdříve porazili na domácím hřišti Irsko, následně si zastříleli v San Marinu, kde zvítězili 13:0 a tříbodový zisk si připsali i na Slovensku. V listopadu sice nečekaně ztratili body na Kypru, kde pouze remizovali, ale chuť si spravili v prvním jarním kvalifikačním utkání - na Letné porazili Českou republiku 2:1. Tento výsledek potvrdili v sobotu, kdy doma uštědřili debakl 6:0 San Marinu.

Dnes čeká svěřence Joachima Löwa určitě o něco těžší zápas než o víkendu. „Pochopitelně, že v kvalifikaci nepodceňujeme žádného soupeře. Navíc v sobotu jste všichni viděli, jak jsme to ze začátku měli i proti San Marinu těžké,“ konstatoval trenér Němců, který dnes bude stejně jako proti San Marinu postrádat Ballacka, Podolskiho a Schweinsteigera, což je jistě velké oslabení.

Využít tohoto faktu se dnes pokusí Slováci, kterým se postup na šampionát opět vzdaluje. Momentálně jsou totiž na čtvrté příčce tabulky s pětibodovou ztrátou na druhé Čechy. Ukrojit alespoň kousek z tohoto manka mohou už dnes. „Favoritem jsou sice domácí, ale my jsme sem nepřicestovali v roli obětních beránků. Pokud pořád ještě máme šanci na postup, musíme se alespoň o druhou postupovou příčku porvat. A jak známo, ne vždycky favorit vyhrává,“ neskrývá svůj optimismus trenér Ján Kocian.

Jeho mužstvo umí zahrát i venku, což dokázalo na podzim ve Walesu, kde zvítězilo dokonce 5:1. Od březnové porážky v Irsku si dopřávalo odpočinku a poslední týden se vehementně připravovalo na dnešní souboj. Kupu práce neměli jen hráči a trenéři, ale i lékaři slovenské reprezentace. „Musím poděkovat našim reprezentačním lékařům, kteří dali Vitteka dohromady,“ konstatoval Kocián. Právě Vittek by měl být největší hrozbou pro německou branku, zranění jsou totiž jeho norimberský spoluhráč Mintál a rovněž i útočník Glasgow Rangers Šebo. Do Hamburku neodcestovali ani Čech, Šinglár a Jakubko.

Bookmakeři společnosti bwin pochopitelně věří více Němcům, na jejichž vítězství vypsali kurs 1.22. Věříte, že hráči Slovenska uhrají v Hamburku alespoň remízu? Potom si vsaďte na jejich neprohru - kurs je 3.53. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 20:30 a potom začněte sázet live.

Reklama