Hlavní obsah

Získá Heninová titul na Roland Garros počtvrté za posledních 5 let?

Jen jednou během posledních pěti ročníků pařížského grandslamu odcházela momentální světová jednička z kurtu jako poražena. Letos je opět k nezastavení a už pouze jedno vítězství ji dělí od zisku třetího titulu v řadě. Tomuto cíli bude chtít zabránit mladá Srbka - Ana Ivanovičová.

Článek

Ve vzájemném duelu se tyto hráčky na okruhu WTA setkaly jednou. V roce 2005 uspěla na varšavské antuce Belgičanka. Její dnešní soupeřce se ale letos poměrně daří, i když se na turnajích pravidelně nedostává mezi nejlepší. Sedmé hráčce světa se vedlo velmi dobře v lednu v Tokyu, kde skončila až ve finále na raketě Martiny Hingisové.

Na ostatních turnajích následně končila převážně ve třetím nebo čtvrtém kole. O vůbec nejcennější prozatímní letošní úspěch se postarala před měsícem na antuce v Berlíně, kde zvedla nad hlavu svou třetí trofej pro vítězku podniku WTA v kariéře. Šest zápasů už vyhrála i na probíhajícím French Open, což ji zajistilo finále. V semifinále dokonce uštědřila výprask 6:1 6:2 Marii Šarapovové.

„Viděla jsem Justin hrát ve čtvrtfinále. Ale dívala jsem se na ní už dřív. Navíc jsem s ní před dvěma lety hrála. Jsem si tedy jistá, že vím, co na ní platí. Ale je to velmi dobrá hráčka, která vyhrála tento turnaj už několikrát za poslední dobu a bude to složité,“ řekl ke své dnešní soupeřce pohledná Srbka.

Těžké to dnes opravdu bude i z pohledu, že nastoupí proti světové jedničce. Belgičanka Justin Heninová navazuje na své kvalitní výsledky z let minulých a právem je momentálně královnou ženského tenisu. Loni se dokonce probojovala do finále všech grandslamů, přesto vyhrála pouze jediný - Roland Garros. Tímto titulem obhájila vítězství z roku 2005 a letos tak může triumfovat už potřetí v řadě - počtvrté za posledních 5 let.

Její předností jsou chytrost, rychlost a přesnost úderů, což z ní dělá hráčku, která umí zahrát na všech površích - momentálně je dokonce jedinou hráčkou na světě, která v probíhající sezoně nepoznala hořkost porážky na antuce. Své umění jasně potvrdila na turnajích v Dubaii, Doha a Varšavě, kde nenašla žádnou přemožitelku. Mezi další úspěchy patří finále v Miami, tam nestačila pouze na Serenu Williamsovou. Té ale porážku vrátila předevčírem; ve čtvrtfinále probíhajícího grandslamu si s ní poradila hladce ve dvou setech.

„Na finále jsem se připravovala stejně jako na všech šest předchozích zápasů. Neměnila jsem nic. Každoročně se na Roland Garros připravuji stejně a i na něm dělám poté stejné věci,“ řekla světová jednička. „Ve finále je právem, hrála velmi dobře. Hraje ohromný turnaj a ve finále nemá co ztratit i proto, že je to pro ni první finále grandslamu,“ dodala ke své dnešní soupeřce.

Myslíte si, že dnes Heninová potvrdí svou pařížskou neporazitelnost? Pak využijte sázky na Belgičanku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.17. Ana Ivanovič letos patří ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Srbku vsadíte s kursem 3.88. K utkání budou stejnou společností nabízeny i live sázky.

Reklama