Hlavní obsah

Real si brousí zuby na 30. titul v historii

Eurotip.cz

Jsou tomu 4 roky, co Real Madrid naposledy slavil titul v Primera Division. Od té doby neuspěl, když lepší byly Barcelona a Valencie. Letos má šanci tuto nepříznivou šňůru přetrhnout - dvě kola před koncem má vše ve svých rukou. První cíl zní jasně - porazit dnes Real Zaragoza.

Článek

Bílý balet je momentálně v pohodě, daří se mu nejen výsledkově, ale i předváděná hra má velmi vysoké parametry. Z posledních šesti kol urval plný počet bodů, jedinou ztrátu za posledních 10 zápasů zaznamenal na hřišti Santanderu. Před reprezentační pauzou si poradil výsledkem 3:1 s La Coruňou. Střelecky naprázdno nevyšel ani nejlepší střelec letošního ročníku La Ligy - Ruud van Nistelrooy, který se trefil po třiadvacáté.

Dnes čeká Capellovi svěřence možná nejdůležitější zápas sezony. Vyhrají-li v Zaragoze, pak se hodně přiblíží zisku titulu. Poslední kolo totiž hrají doma s Mallorkou, což by neměla být velká překážka. „Jsem rád, že Zaragoza musí stále hrát naplno. Bojuje o Pohár UEFA a tím pádem to bude bojovný zápas,“ řekl pro někoho možná nepochopitelně kouč Realu, který dnes bude postrádat trojici Antonio Cassano, Raul Bravo a Alvaro Mejia. Nejistý je start Davida Beckhama.

Zaragoza hraje letos velice dobře. V tuto chvíli je tak na 5. příčce tabulky se ziskem 58 bodů. Sedmý Villareal má o pouhé dva body méně a tím pádem musí Zaragoza stále hrát na 100%, vstupenku do Poháru UEFA totiž zajišťují pouze pátá a šestá příčka. Poslední zápas svěřencům trenéra Víctora Fernándeze nevyšel zrovna podle představ - v Seville prohráli 1:3.

Dnes ale rozhodně nedají Realu nic zadarmo. „Je to rozhodující moment celé sezony díky tomu, co je ve hře. Čeká nás velmi důležitý zápas, jsme si vědomi naší odpovědnosti, vášně, jakou tento duel vzbuzuje a rozsahu, jakého dosáhlo,“ řekl kouč Zaragozy, který dnes nemůže počítat se Sergio Garciou a Andresem D'Alessandrem. Otazník navíc visí nad startem Sergia Fernandeze.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin favorizují slavnější Real Madrid, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.55. Pokud chcete zkusit remízu, nabízí se zajímavý kurs 4.00 rovné. A kdo věří, že Zaragoza potvrdí svou letošní formu, pak může svůj vklad znásobit vysokým kursem 4.85.

Reklama