Hlavní obsah

Getafe dnes přivítá sestupující Tarragonu

Eurotip.cz

V Primera Division není stále rozhodnuto o titulu ani všech sestupujících, ale toto už neřeší dnešní soupeři Getefa a Tarragona. Oba celky mají jasno o svém umístění, pro hostující Gimnastic není zdaleka šťastné - v příští sezoně bude tento klub bojovat pouze v Segunda Division.

Foto: Jiří Reichl

Ilustrační foto - fotbal.

Článek

Momentálně osmé Getafe zažívá velmi povedenou sezonu. Ještě donedávna totiž nenápadný madridský klub stále reálně pokukoval po šesté příčce zaručující pohárovou Evropu. Do toho se nakonec probojoval přes domácí pohár Copa del Rey, v němž Schusterovi svěřenci postoupili zázračně přes Barcelonu do finále. To se hraje za dva týdny a Getafe v něm změří síly s FC Sevillou. Síla Getafe je především v domácím prostředí, jasným důkazem tohoto faktu bylo právě semifinále domácího Poháru. V tom madridští fotbalisté nejdříve prohráli na Nou Campu 2:5, ale následně doma smazali tento náskok vítězstvím 4:0.

Dnes hrají sice doma, ale zápas to bude úplně o něčem jiném. V něm totiž už půjde pouze o čest, navíc všechny příznivce i funkcionáře klubu už zajímá pouze finále Copa del Rey. „Je to velmi těžké vrátit se zpět do klubového fotbalu po reprezentační přestávce. Dnešní zápas pro nás bude těžký i proto, že všichni se už soustředí na Pohár,“ řekl zkušený záložník Pablo Redondo. Getafe dnes bude postrádat svého 11gólového střelce Daniela Guizu, stejně jako kapitána Angela Vivara Dorada. Karetní trest si navíc musí odpykat záložník Nacho.

Tarragona v poslední době jen potvrzuje svůj právoplatný sestup do nižší soutěže. Za posledních šest kol si na své konto připsala pouhý bod za remízu 1:1 s Betisem Sevilla. Přesto Nástic letos odehráli několik slušných zápasů; ten nejlepší asi v polovině března s FC Sevillou, kterou doma dokázali porazit 1:0.

V Primera Division je ještě čekají dva zápasy, kterých si určitě svěřenci trenéra Sampedra Luise Cesara chtějí co nejvíce užít. „Chceme dohrát sezonu nejlepším možným způsobem. Co se týče mé budoucnosti, tak přemýšlím pouze o zbývajících dvou zápasech a poté se uvidí,“ řekla opora mužstva, záložník Jesus Serrano. Gimnastic dnes nastoupí kompletní až na vyloučeného z minulého zápasu - Ariza Makakulu, který dostal disciplinární trest.

Bookmakeři společnosti bwin vidí papírového favorita v podobě domácí týmu, na něhož vypsali kurs 1.35. Remíza v je ohodnocena kursem 4.25. A kdo věří, že si Tarragona napraví alespoň trochu reputaci, pak je kurs 8.00 rovných nabízen právě pro něj.

Reklama