Hlavní obsah

Štěpánek vstoupí na trávu s Roddickem

Eurotip.cz

Český tenista Radek Štěpánek sice překvapil v prvním kole Roland Garros, když si poradil s Fernandem Gonzalezem, ale následně už neuspěl a doposud nevydařenou sezonu se tak musí momentálně pokusit zlepšit na trávě. To je povrch, který rozhodně sedí jeho dnešnímu soupeři - Andymu Roddickovi - více než antuka, i proto to dnes rodák Karviné nebude mít vůbec jednoduché.

Článek

Není se ale čemu divit, že Štěpánek má hned na úvod takového soupeře. Český tenista je totiž v tuto chvíli až 65. hráčem světa a to sezonu odstartoval z 19. příčky žebříčku. Letos zdaleka nehraje tak jako loni - na svém kontě nemá v singlu doposud žádný úspěch - na žádném z turnajů nepostoupil ani do čtvrtfinále.

Navíc si znepřátelil české fanoušky, protože stále odmítá všechny reprezentační povinnosti - naposledy světový pohár družstev, který jako už tradičně hostil Dusseldorf. Moc jim tedy určitě nevadilo to, že Štěpánek ve druhém kole French Open překvapivě nestačil na Francouze Edouarda Rogera-Vasselina. Chuť si jistě ale spravil ve čtyřhře, ve které se společně s Indem Bhupathim probojoval až do semifinále.

Dnes ho papírově čeká konečná hned na úvod londýnského podniku - síly změří s 5. hráčem světa. Andy Roddick je ale tenista, kterému vyhovuje jednoznačně tvrdý povrch. Na tom letos zaznamenal hned několik úspěchů, díky kterým je momentálně v žebříčku ATP tam, kde je. Přesto si doposud nepřipsal v roce 2007 žádné turnajové vítězství.

Nejblíže mu byl na turnaji v Memphisu, kde skončil až ve finále na raketě Tommyho Haase. Semifinále si zahrál na Australian Open, tam mu cestu zkřížil Roger Federer. Stejné úspěchy zaznamenal na podniku ATP Masters Series v Indian Wells a v San Jose. Čtvrtfinálovou účastí okořenil turnaj série Masters v Miami. Na antuce letos znovu dokazoval, že by ji z tenisového kolotoče nejradši vymazal. Na Roland Garros vypadl hned v úvodním kole s Igorem Andrejevem.

Myslíte si, že Roddick potvrdí roli favorita a pro Štěpánka bude tím pádem tento zápas prvním a zároveň posledním na tomto turnaji? Potom si na Američana vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.10. Jste-li názoru, že český tenista potvrdí své schopnosti a vrátí Roddickovi přesně dva roky starou porážku, kterou s ním utrpěl v jediném vzájemném zápase a shodou okolností právě na podniku Queen's Club v Londýně, pak si vsaďte na českého tenistu - kurs je 4.92.

Reklama