Hlavní obsah

Djurgarden přivítá v dohrávce věhlasný IFK Goteborg

Eurotip.cz

Trojnásobný mistr švédské nejvyšší fotbalové ligy za posledních pět let - Djurgarden- se dnes střetne s vůbec nejúspěšnějším klubem švédské historie. Oběma celkům se letos prozatím vede dost podobně - vítěz dnešního zápasu se může vyhoupnout do samého čela tabulky.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Fotbal - ilustrační foto.

Článek

Djurgarden loni nedokázal obhájit titul a dost překvapivě skončil až na šesté příčce tabulky. Do letošní sezony nevstoupili svěřenci trenéra Siggi Jónssona rovněž moc dobře - prohráli s nováčkem z Brommapojkarny, pro něhož to je doposud jediné vítězství.

Následně ale hráli doma a jen potvrdili, že jim svůj stadion svědčí. Ve čtyřech domácích zápasech klopýtli pouze s GAIS Gothenburg. O další úspěch se poperou dnes. „Goteborg je velmi silné mužstvo, které venku letos prohrálo doposud pouze jednou. Přesto chceme využít domácího prostředí a zvítězit,“ řekl trenér domácích.

Naplnit jeho slova skutkem nebude ale vůbec jednoduché, jelikož přivítají nejúspěšnější švédský klub historie. Celkem 17 pohárů pro mistra ligy má ve své sbírce IFK Goteborg, ale v poslední době tuto pověst zdaleka nenaplňuje. V sezoně 2004 skončil třetí, o rok později druhý, čímž trochu napravil slabé předchozí ročníky, ale loni byl opět až osmý. Mistrovský titul naposledy slavil před 10-ti lety, což se jistě fans modrobílých moc nelíbí.

Letos IFK vyhlásilo jako už každoročně útok na titul. Prozatím se mu daří - zvítězí-li dnes, pak bude po devíti kolech vedoucím celkem tabulky. O formě svěřenců trenéra Jonase Olssona jasně napovídají poslední výsledky - v Örebru vyhráli 4:0, následně porazili Gefle 2:0 a před týdnem i v derby GAIS Goteborg 1:0. Hlavní oporou mužstva je zkušený už 35letý záložník Niclas Alexandersson, který má odkopáno 7 let v Premier league.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas poměrně vyrovnané - na vítězství Djurgardenu si můžete vsadit s kursem 2.10. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.25. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 3.35.

Reklama