Hlavní obsah

Baghdatis změří síly se Soderlingem

Antuková sezona skončila a na řadě je tak jako každoročně tráva. Na tento povrch úspěšně v prvním kole turnaje v německém Halle přesedlali Marcos Baghdatis i Robin Soderling, kteří se dnes střetnou ve vzájemném souboji.

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

Turnajová osmička Marcos Baghdatis vstoupil do letošní sezony hůře než do té loňské, kdy byl ve finále Australian Open. Postupně se ale zlepšoval, z čehož pramenily úspěchy; triumfoval na turnaji v Záhřebu, finále si zahrál v Marseille, semifinále v Mnichově a ve čtvrtfinále skončil v Sydney a Doha. Silnou stránkou momentálně 18. hráče světa je to, že umí hrát velmi dobře na každém povrchu, což dokázal i na Roland Garros, kde dokázal přehrát několik dobrých hráčů a vypadl až s Rusem Andrejevem.

Nyní je na programu tráva, kterou jako už tradičně zakončí za 14 dní Wimbledon, který je mnoha tenisty pasován za krále všech grandslamů. I na tom už Baghdatis zaznamenal velmi dobrý úspěch; loni se dokázal probojovat až do semifinále, kde podlehl Nadalovi. Uspět na Britských ostrovech chce určitě i letos. Základem je jistě dobrá příprava, kterou zahájil na podniku v Halle.

Ve druhém kole ho čeká Švéd Robin Soderling, který se velmi nenápadně prokousává světovým tenisovým žebříčkem, momentálně je na 28. příčce. Letos odehrál dohromady 34 zápasů, z toho 22 vítězných. Jeho přednosti jsou v síle, ale i díky svému mladšímu věku je velmi pohyblivý a proto antuka pro něj není žádný povrch nikterak neoblíbeným.

To dokázal hned na úvod antukové sezony v Monte Carlu, kde dokráčel až do čtvrtfinále. Tam mu stopku vystavil Tomáš Berdych, ale na vítězství se velmi nadřel. Stejně těžko poráželi Soderlinga v poslední době silní hráči jako Djokovič, Ferrer nebo Gonzales. Kromě už zmiňované čtvrtfinálové účasti v Monaku nutno zmínit, že si tento Švéd zahrál letos ještě semifinále v Doha, Dubai a Marseille. V prvním kole probíhajícího si poradil po velké bitvě s Rakušanem Koubkem.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je dnes Baghdatis s kursem 1.55 na jeho vítězství. Jste-li proti expertům světové jedničky, tím pádem věříte Švédovi, potom si vsaďte na jeho vítězství za kurs 2.14.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články