Hlavní obsah

Berdycha dnes čeká Santoro

Radek Štěpánek včera podle předpokladů nestačil na travnatém turnaji v Londýně na Andyho Roddicka, kterému podlehl ve dvou setech. Druhé české želízko v ohni - Tomáš Berdych - si pro přípravu na Wimbledon vybral turnaj v německém Halle. Tam dnes odehraje zápas druhého kola s Francouzem Santorem.

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP doposud potkali třikrát. Všechny zápasy se hrály loni a vždy se na jeho konci radoval český tenista. Ten nejprve Santora vyřadil v prvním kole úvodního antukového turnaje v Monte Carlu, následně s ním uspěl přesně před rokem na turnaji v Halle a třetí vítězství si s Francouzem připsal ve Wimbledonu.

Třináctý hráč žebříčku ATP se letos v úvodu ročníku na tvrdém povrchu nijak nezaskvěl. Jeho bilance před antukovou sezonou byla 8 výher a 7 porážek, což není pro hráče takových kvalit zrovna lichotivá statistika. Z toho plynul jediný turnajový úspěch, kterým byla čtvrtfinálová účast v Sydney. Do 4. kola se dostal na Australian Open, kde nestačil na silného Davyděnka. Hned v úvodních zápasech končil na dvou turnajích ATP Masters v Indian Wells a Miami.

Přechod na antuku ale rodákovi z Valašského Meziříčí vyšel náramně. Na turnaji ATP Masters Series v Monaku porazil postupně Nicolase Almagra, Benjamina Beckera, šestého hráče světa Tommyho Robreda a ve čtvrtfinále i Robina Soderlinga. Prohrál až v semifinále s na antuce „neporazitelným“ Nadalem. Stejně dobře se svěřencovi Jaroslava Navrátila dařilo na následujícím turnaji v Mnichově, kde ho v semifinále vyřadil Rus Južnyj.

Jen o něco hůře se vedlo Berdychovi na turnaji série Masters v Římě, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě domácího Volandriho. Na Roland Garros ale zcela vyhořel - v úvodním kole prohrál hladce 0:3 na sety se Španělem Guillermo Garciou-Lopezem. Na trávě má tak co napravovat a především na Wimbledon chce být maximálně připraven. Na prvním přípravném turnaji v Halle si v pondělí poradil v prvním kole s domácím Kieferem. Dnes ho čeká další zkušený tenista. Už 35letý Fabrice Santoro je v tuto chvíli 53. hráčem světa. Rodák z Tahiti letos hraje stejně jako v předešlých ročnících průměrně, o čemž hovoří i zápasová bilance - 10 vítězství a 8 porážek. Jeho kariéra se blíží ke konci a s největší pravděpodobností už nikdy nevylepší své historicky nejlepší postavení v žebříčku ATP - 6. srpna 2001 byl na 17. příčce.

Přesto se letos dokázal na podnicích v Dubaji a Čennaí probojovat do čtvrtfinále. V poslední době startuje i na challengerech; jeden z nich dokonce vyhrál, v italském Bergamu. V Tunisu se dostal do čtvrtfinále a potom se mu, stejně jako Berdychovi, nedařilo na French Open - v prvním kole nestačil na Juana Ignacia Chelu. Narozdíl od Berdycha si mohl spravit chuť ve čtyřhře, ve které startoval a společně s Nenadem Zimonjičem se probojoval až do semifinále. V prvním kole probíhajícího turnaje v Halle si poradil s Wesley Moddiem.

Myslíte si, že dnes Berdych potvrdí své postavení v žebříčku ATP? Pak využijte sázky na českého tenistu, kterého bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.19. Fabrice Santoro je velmi nepříjemný hráč, který jako jeden z mála tenistů hraje kromě obouručního beckhendu také obouruční forhand a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Francouze vsadíte s kursem 3.68.

Reklama