Hlavní obsah

Anglie i Itálie stále věří v postup

Eurotip.cz

Překvapivá zavání si hned na úvod evropského fotbalového šampionátu do 21 let připsali dva velcí kandidáti na konečně prvenství. Angličané mohli být rádi za bod s českou reprezentací, i když v závěru neproměnili pokutový kop. Ještě hůře dopadli vítězové z roku 2004 - Italové, kteří podlehli nejtěsnějším možným výsledkem Srbsku. Dnes si to oba celky rozdají v přímém souboji, který zaručuje skvostnou podívanou.

Článek

Mladí Angličané postoupili na závěrečný turnaj do Nizozemska přes baráž s Německem. Jejich mužstvo tvoří především hráči ostřílení Premier league a i proto se od tohoto mužstva letos hodně očekává. V prvním zápase ale jen potvrdili, že hvězdy často týmové ducha nesdílejí. To se jistě nelíbí jejich kouči Stuartu Pearcovi, který si v Anglii svou hráčskou kariérou vydobyl přezdívku Psycho. Jako trenér je podle britských médií rozhodně klidnější, přesto je u něj tvrdá disciplína stále na prvním místě.

Ta by mohla na mladé hvězdy, které čítá anglická jedenadvacítka, platit. „Anglický fotbal se hodně zlepšil od té doby, co jsem hrával já. Dříve byl hlavní důraz na fyzickou stránku, ale momentálně se dost věnuje i té technické,“ řekl kouč Angličanů, který může narozdíl od prvního zápasu počítat s důležitým Stevenem Taylorem, start Anton Ferdinanda zůstává nejistý.

Dnes čeká jeho mužstvo papírově silnější soupeř než Česko. Italové jsou vůbec nejúspěšnějším celkem historie - ME do 21 let vyhráli už čtyřikrát. Naposledy se radovali, jak je zmíněno výše, před třemi lety, kdy Squadru Azzurru táhl svými góly v tu chvíli ještě útočník Parmy - Alberto Gilardino. Jeho střelecká potence ho následně, jak asi každý ví, katapultovala do AC Milán.

V jeho stopách by měl na probíhajícím turnaji v Nizozemsku kráčet útočník Fiorentiny Giampaolo Pazzini, který má podle italských odborníků obrovský potenciál. „Jde ve stopách Luky Toniho,“ řekl o svém spoluhráči další klíčový muž sestavy Italů - Alberto Aquilani. Ani jeden z nich se ale v prvním zápase moc nezaskvěl a mužstvo z Apeninského poloostrova má tak co napravovat. Pomoci mu nebude moci brankářská jednička Gianluca Curci, který má svalové problémy.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou mírným favoritem utkání italští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 2.25. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.20. Na vítězství Angličanů nabízí světová jednička kurs 2.90.

Reklama