Hlavní obsah

Česká lvíčata musí porazit Itálii

Eurotip.cz

Češi se s Itálií dělí o třetí, respektive čtvrtou pozici ve skupině B. Na druhé, postupové pozici je Anglie, která nasbírala jenom o bod víc než náš dnešní soupeř. Již jistým postupujícím z prvního místa je výběr Srbska. Česko i Itálie myslí na vítězství, protože jenom 3 body jim dávají naději na postup do semifinále. Druhou podmínkou je, že Anglie nevyhraje v zápase proti Srbsku.

Článek

V úvodním střetnutí Česká reprezentace do 21 let vybojovala cenný bod za remízu 0:0 s favorizovanou Anglii. Bohužel ani ve druhém utkání nedokázala lvíčata vstřelit gól. Zápas proti Srbsku už směřoval k bezbrankové remíze, ale minutu před koncem zajistil Srbům tři body aktivní Jankovič.

Dnes tak čeká svěřence trenéra Ladislava Škorpila možná poslední zápas na turnaji. „To, že jsme hráli proti Itálii již na podzim nám určitě může pomoci. Hrál se dobrý a kvalitní fotbal a víme, co na ně platí,“ říká trenér. Nejistota visí nad startem obránce Sparty Michala Kadlece. Ostatní hráči by měli být zdravotně v pořádku. Chybí pouze zraněný Kolář, který již odcestoval domů, a Martin Fillo, jenž nebude hrát kvůli karetnímu trestu.

„Většina hráčů je k dispozici, a proto také není jednoduché postavit sestavu. Jenom účast na tomto turnaji je pro nás úspěch a postup dál je už něco navíc. Pokud budeme hrát jako v prvních dvou utkáních, a prohrajeme, tak i přesto to nebude pro nás neúspěch, protože jsme hráli dobře a odvedli maximum,“ říká kouč Ladislav Škorpil.

„Na turnaji chceme zůstat co nejdéle a samozřejmě bychom nejraději postoupili do semifinále. Ale i postup do baráže o olympijské hry je pro nás velkou motivací,“ říká brankář Zlámal. Pokud by dnes Anglie zvítězila, tak i třetí místo by mohlo být pro Český tým úspěchem, neboť by se utkal se třetím týmem skupiny A o postup na Olympijské hry do Pekingu.

Favorizovaná Itálie nevstoupila do Evropského šampionátu vůbec dobře. Hned v prvním utkání totiž podlehla nejtěsnějším možným rozdílem Srbsku. Azzurini jsou přitom nejúspěšnějším týmem v historii tohoto turnaje, když vyhráli pět z posledních osmi finále. V druhém utkání prohrávala Itálie proti Anglii už 0:2, ale brankami Chielliniho a Aquilaniho vyrovnala na konečných 2:2.

Jak už bylo psáno výše, oba týmy se utkaly v přátelském utkání v listopadu loňského roku. „Máme stejný tým, se kterým jsme hráli proti Čechům naposled. Jsou silní, houževnatí a bojují o každý balón. Srbsko i Anglie proti nim měli velké potíže vytvořit si nějaké šance, protože jejich záložní a obranná řada hraje velmi blízko u sebe. Nikdy vám nedají příliš prostoru ke hře,“ říká trenér Casiraghi. Pro záložní řadu Itálie je hodně důležitý Fiorentinský Riccardo Montolivo a hlavně hráč AS Řím - Alberto Aquilani. Stejně jako zbytek týmu jsou i oni zdravotně fit.

Favoritem tohoto střetnutí je podle sázkové kanceláře bwin celek Itálie, na jehož výhru je kurs 1.65. Na vítězství Českého týmu určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 5.00 rovných. Na remízu si můžete vsadit v kursu 3.40.

Reklama