Hlavní obsah

Anglie se večer utká se Srbskem

Vedoucí mužstvo skupiny B Srbsko nasbíralo již 6 bodů a má jistý postup do semifinále turnaje. Anglie se nachází hned za svým dnešním soupeřem, ale získalo zatím jenom 2 body - pouze o jeden více než duo Česko - Itálie. K postupu do další fáze turnaje tak potřebuje Anglie tři body. V případě nerozhodného výsledku zápasu Česko - Itálie by jí stačila i remíza.

Článek

V prvním zápase na turnaji Anglie remizovala s Českem a s výsledkem rozhodně nemohla být spokojena. Vždyť těsně před koncem měla k dispozici penaltu, kterou však neproměnila a zápas proto skončil bez branek. Ve svém druhém vystoupení opět remizovala - tentokrát s Itálií. Z výsledku tohoto utkání opět nemohl být nadšený trenér Pearce. Po dvou slepených brankách Nugenta a Lity vedlo mužstvo Albionu v polovině prvního poločasu 2:0. Nadějný výsledek však Anglie neudržela a zápas skončil 2:2.

Postup si tak Angličané musí vybojovat až dnes. „Srbsko se již kvalifikovalo dál a bude se poohlížet po semifinále. My však musíme udělat ještě hodně práce, abychom si mohli říci to samé,“ říká kouč Stuart Pearce. V základní sestavě by se měl objevit uzdravený obránce West Hamu United - Anton Ferdinand. Obrana však bude oslabena o beka Wiganu Leighton a Bainese, který má poraněný kotník. Útočník Aston Villy Ashley Young si nezahraje kvůli karetnímu trestu. „Víme, že to nebude jednoduché utkání. Vždyť hrajeme proti prvnímu týmu z naší skupiny. Myslím si, že Itálie porazí Česko, a proto musíme zvítězit, jinak se budeme muset s turnajem rozloučit,“ říká Pearce, jehož celek neprohrál již osm utkání v řadě.

Srbsko zvládlo začátek turnaje na výbornou, když na úvod porazilo favorizovanou Itálii. Výhru zařídil povedenou přízemní střelou z hranice pokutového území záložník Milovanovič. Po závěru druhého utkání proti Česku ovládla Srbské mužstvo vlna euforie, když těsně před koncem zařídil výhru 1:0 záložník RCD Mallorca Boško Jankovič.

Trenér Srbska Miroslav Djukič již nemůže spoléhat na služby Igora Stefanoviće a Miloše Krasiće, které z turnaje vyřadilo zranění. „Nasadím do zápasu ty nejlepší hráče, které mám momentálně k dispozici a buďte ujištěni, že budou hrát na sto procent,“ říká kouč Djukič, který chce po turnaji odejít z týmu a rád by se rozloučil co nejlepším výsledkem. „Nejsme zdaleka se vším spokojeni. Už máme jistotu účasti na Olympijských hrách, ale chceme dojít v turnaji co nejdál. O semifinále však ještě nepřemýšlíme, soustředíme se na dnešní výkon,“ dodává.

Srbsku už v podstatě o nic nejde, a tak může tento zápas v klidu vypustit a soustředit se na semifinále. Nejspíš proto vypsala sázková kancelář bwin na jejich výhru kurs 4.00 rovné. Anglie má vše ve svých rukou a potřebuje zvítězit. Na její výhru určili bookmakeři kurs 1.85. Na remízu je potom kurs 3.20.

Reklama