Hlavní obsah

Švédsko: Obhájce titulu dnes přivítá nováčka

IF Elfsborg se v loňské sezoně švédské ligy radoval po páté v historii a dlouhých 45 letech z titulu mistra nejvyšší domácí soutěže. Ve Švédsku se hraje ve formátu jaro - podzim a před pár měsíci tedy teprve začala sezona nová. V té patří Elfové opět k hlavním aspirantům na titul. Takové ambice nemá rozhodně jejich dnešní soupeř - Trelleborg, který se vrátil po dvou letech do elitní soutěže.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

V duchu remíz vstoupili domácí do letošní sezony - v pěti úvodních zápas hráli nerozhodně hned čtyřikrát. Od té doby ale především vítězí. Jejich sérii tří výher v řadě ve čtvrtek přerušili hráči GAIS Goteborg, kteří Elfům uštědřili porážku 1:2, když o svém vítězství rozhodli v předposlední minutě. To byl pro svěřence trenéra Magnuse Haglunda druhý letošní zápas, ze kterého odcházeli bez bodového zisku.

První letošní porážku si připsali, když nestačili na Kalmar na jeho hřišti. Na tento neúspěch ale brzy našli odpověď, když zvítězili na hřišti svého dnešního soupeře 2:1 - podaří se jim to i dnes v Boras Aréně? O to se rozhodně pokusí i nejlepší střelec Elfsborgu Anders Svensson - loni vstřelil 7 branek, letos za 10 zápasů už 6. S ním nastupuje na hrotu posila z GAIS James Keene, jenž se loni trefil hned desetkrát.

Hosté z Trelleborgu jsou po dvou sezonách zpět mezi elitou a rozhodně se budou snažit o lepší výsledky než jaké předváděli posledně. V roce 2004 sice postoupili, ale to bylo vše. Následná sezona byla totiž doslova a do písmene tragická - 13 bodů nemohlo stačit na nic jiného než poslední příčku.

Letos se prozatím představují v rozhodně lepším světle - během deseti kol nasbírali už bodů 10. Udržení mezi elitou jim navíc rozhodně usnadní rozhodnutí švédské fotbalové federace, která od příští sezony plánuje rozšíření počtu celků v nejvyšší soutěži na 16. Tím pádem na konci probíhající sezony bude místo třech celků sestupovat pouze jeden. Allsvenskan ligu následně doplní tři nejlepší mužstva z nižší soutěže.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou jasným favoritem dnešního zápasu domácí - na vítězství Elfsborgu si můžete vsadit s kursem 1.35. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 4.50. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 8.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články