Hlavní obsah

Hammarby přivítají v dohrávce Djurgarden

Trojnásobný mistr švédské nejvyšší fotbalové ligy za posledních pět let - Djurgarden - má dnes šanci poprvé v sezoně usednout na čelo tabulky. K tomuto cíli mu stačí jediné - zvítězit dnes na hřišti Hammarby.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Fotbal - ilustrační foto

Článek

To ale nebude jistě nic jednoduchého, Hammarby totiž neztrácejí kontakt se špicí a to především díky domácím výsledkům. Na svém útulném stadionu letos odehrály 4 zápasy, bodově naprázdno vyšly pouze z toho posledního s obhájcem titulu - Elfsborgem, který na Söderstadion zvítězil nejtěsnějším možným výsledkem. V ostatních domácích soubojích nenašli svěřenci trenéra Tonyho Gustavssona sobě rovného protivníka - skóre 8:0 hovoří za vše.

Venku je jejich statistika o poznání horší, přesto se jim před týdnem podařilo uhrát solidní výsledek v Halmstadu. Na půdě momentálně druhého celku ligy vystřelil pro Hammarby cennou remízu 2:2 v 94. minutě Paulinho Guará. V týdnu následně Gustavssonovi muži uspěli ve švédském Poháru, když porazili opět díky famóznímu závěru druholigový IFK Norrköping.

Dnes je čeká papírově nejtěžší soupeř za poslední období - Djurgarden. Ten loni nedokázal obhájit titul a dost překvapivě skončil až na šesté příčce tabulky. Do letošní sezony nevstoupili svěřenci trenéra Siggi Jónssona rovněž moc dobře - prohráli s nováčkem z Brommapojkarny, pro něhož to je doposud jediné vítězství.

Následně ale hráli doma a jen potvrdili, že jim svůj stadion svědčí. V pěti domácích zápasech klopýtli pouze s GAIS Gothenburg. Poslední úspěch si připsali před týdnem, kdy na městském stadionu ve Stockholmu porazili IFK Göteborg 2:1. Jónssonův výběr sice už po dvou minutách hry prohrával, ale ještě do poločasu se trefili Tauer a Komac.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou šance obou celků v dnešním zápas naprosto vyrovnané - na vítězství Hammarby nebo Djurgardenu si můžete vsadit se shodným kursem 2.60. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.20.

Reklama