Hlavní obsah

Odjedou Yankees se třemi porážkami?

Jednu z nejlepších sezon své kariéry zatím prožívá nadhazovač Colorada Rodrigo Lopez. Mexický hráč má po sedmi odehraných zápasech vynikající statistiky a bilanci 3-0. Tu se mu dnes pokusí zhoršit Yankees, kteří budou chtít napravit předešlé dvě porážky na půdě Rockies.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Rodrigo Lopez sice nadhazuje v Národní lize, takže na Yankees může narazit jen výjimečně, to ale rozhodně neznamená, že hráče z New Yorku nezná. Letošní posila Colorada totiž přišla z Baltimoru, v jehož dresu strávila pět sezon - a Orioles jsou v jedné divizi s Yankees, takže jejich pálkaře zná víc než dobře. Naneštěstí pro něj, dalo by se říci. Zahajoval proti nim totiž 19 zápasů, ze kterých si odnesl bilanci 7-8 a špatný průměr téměř šesti oběhů za devět směn. Tuto statistiku si ale nyní může vylepšit. V této sezoně se mu totiž nadmíru daří; od té doby, co hájí barvy Colorada, má totiž bilanci 3-0, přičemž v žádném ze sedmi utkání soupeři nepovolil víc než tři oběhy. Lopezovi se dařilo i v posledních dvou utkáních, v nichž narazil na staré známé: 9. června přispěl k vítězství 3-2 nad Baltimorem a před týdnem si připsal výhru 12-2 nad Tampou Bay. I díky němu si tak letos Colorado v boji o play off vede velmi dobře: po dvou výhrách nad Yankees v řadě má bilanci 37-34 a na rozdíl od předešlých sezon na čelo Západní divize příliš neztrácí.

To se nedá říci o dnešním soupeři Colorada. Yankees totiž rozhodně nenaplňují očekávání svého majitele, který musí při pohledu na tabulku soutěže skřípat zuby; zatímco nejbohatší klub soutěže má stěží kladnou bilanci, Východní divizi Americké ligy dominuje s bilancí 46-25 nenáviděný soupeř z Bostonu. Asi jen dvě věci mohou George Steinbrennera letos těšit - jsou to výkony vnitřního polaře Alexe Rodrigueze, který si jasně říká o titul pro nejužitečnějšího hráče soutěže, a potom je to návrat Rogera Clemense. "Raketa", jak se už 44letému nadhazovači přezdívá, se nechal přemluvit a stále neukončil svou kariéru. K radosti fanoušků Yankees se po čtyřech letech vrátil do New Yorku a zatím to vypadá, že to ani pro něj, ani pro klub nebyl krok vedle. V prvním utkání vydržel Clemens na kopci šest směn, během nich si připsal proti Pittsburghu 7 strikeoutů a své první letošní vítězství. Před týdnem pak sice v ostře sledovaném derby s Mets prohrál, ale osmi strikeouty a pouhými dvěma povolenými oběhy si rozhodně ostudu neudělal.

Dnes by se měl Clemens znovu radovat - tedy alespoň podle bookmakerů, kteří mají Yankees za favorita zápasu s kursem 1.50. Myslíte si, že Colorado si s veteránem poradí a zvítězí potřetí v řadě? Potom si vsaďte na domácí, kurs na ně je 2.65.

Reklama