Hlavní obsah

Přípravy na Wimbledon pomalu vrcholí

Poslední přípravné turnaje na grandslam ve Wimbledonu spějí pomalu, ale jistě do finiše. Tento týden hrají jak ženy, tak muži na travnatých dvorcích v holandském `s-Hertogebosch. Dnes v prvním semifinále uvidíme souboj Chorvata Ivana Ljubičiče s Francouzem Julienem Benneteau.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ivan Ljubičič ztratil na antukových turnajích formu, kterou měl v úvodu sezony. To hrál třikrát finále a byl mezi pěti nejlepšími tenisti v žebříčku ATP Race. Na antuce se však nedostal dál než do 3. kola a již se pohybuje na hraně TOP 10. A propad může pokračovat dál, na trávě mu to nikdo moc nešlo. Teprve před rokem se dostal na Wimbledonu alespoň do 3. kola. Dál však na travnatém povrchu ještě nikdy nebyl.

Letos se na grandslam pečlivě připravuje. Přihlásil se na dva přípravné turnaje, což nikdy před tím neudělal. V Londýně porazil Udomchokeho, ale následně ho zastavil Francouz Nicolas Mahut. V `s-Hertogenbosch však už teď dosáhl největšího úspěchu na zeleném povrchu. Přes Monfilse (2-1), Seppiho (2-0) a Tipsareviče se dostal až do semifinále, kde ho čeká nepříjemný Julien Benneteau.

Julien však na trávě také nepatří mezi obávané tenisty. Vždyť na tomto povrchu neprošel dál, než do druhého kola. Stejně jako Ljubičič to změnil až tento týden. Francouz neztratil set s Chelou, R.Haasem a Berrerem. Nejsou to žádní velcí soupeři, zvlášť na trávě ne, ale pro sebevědomí je určitě příjemné postoupit do semifinále.

Benneteau letos porazil na jednom turnaji nejvíce tři hráče, a to pouze na hardu v Indian Wells. S Ljubičičem se dnes střetne už počtvrté a bude se snažit vyrovnat vzájemnou bilanci. Na koberci a antuce vyhrál Chorvat, na hardu byl naopak lepší Francouz.

Podle sázkových kanceláří je velkým favoritem utkání Chorvat Ljubičič, na kterého Bwin.com vypsala podhodnocený kurs 1,14. Rozhodně hodnotnější, a hlavně hratelnější je kurs na Francouze Benneteaua. Na jeho výhru si můžete vsadit s kursem 4,27. Jasně, Ljubičič má lepší kvalitu, ale nedá se u něj teď moc mluvit o formě, ikdyž teď dosahuje nejlepších výsledků na trávě. Benneteua dokáže potrápit a dnes to může soupeř pocítit.

Reklama