Hlavní obsah

Petrovovou dnes čeká Mauresmová

Vyrovnaný zápas se dnes dá očekávat v semifinále ženského tenisového turnaje v Eastbourne mezi Nadiou Petrovovou a Amélií Mauresmovou. Obě hráčky už delší dobu patří do světové špičky, i když momentálně zažívají menší úpadek.

Článek

Obě hráčky se ve své kariéře střetly už devětkrát. Jejich souboje bývají zpravidla vyrovnané, o čemž hovoří i zápasová bilance 5-4 ve prospěch Francouzky. Ta se radovala i po posledním vzájemném měření sil před dvěma lety v Paříži, kde se utkaly v semifinále.

Francouzka je bývalou světovou jedničkou a momentálně 4. hráčkou světa. V poslední době však není zdaleka tak suverénní jako v předchozích letech, o čemž vypovídají nedávné porážky s Medinou, Stosur, Vakulenko nebo Šafářovou. Přesto má stále kvalitu, díky níž dokázala letos vyhrát turnaj v Antverpách, nebo se probojovat do finále ve Štrasburku a Dubaii.

Čtvrté letošní finále má nyní na dosah v Eastbourne, kde startuje jako druhá nasazená. Cestou do semifinále už porazila Maru Santangelovou a Shahar Peerovou. Tento turnaj bere především jako přípravu na Wimbledon, kde bude letos obhajovat triumf z minulého roku.

Dnes se jí postaví do cesty nevyzpytatelná Ruska Petrovová, která má-li den, pak je schopná porazit kohokoliv. Těch však letos prozatím moc neměla, díky čemuž od začátku roku klesla žebříčkem WTA hned o 5 příček a vypadla tak z elitní desítky. Přesto si letos připsala už jeden turnajový triumf - přemožitelku nenašla na halovém turnaji v Paříži. Finále si navíc zahrála na Amelia Island.

Oba turnaje se ale hrály hned v úvodu sezony a v poslední době se Petrovové nedaří, což dokázala i na uplynulém Roland Garros. Tam podlehla už v úvodním kole Květě Peschkeové, která Rusce dokonce ve třetím setu nadělila kanára. Na trávu vstoupila 11. hráčka světa vítězstvím s Francouzskou Dechyovou, ve třech setech si následně poradila s Rakušankou Bammerovou.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin domácí hráčka, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.40. Lucie Šafářová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Češku vsadíte s kursem 2.50.

Reklama