Hlavní obsah

Potěší dnes Intertoto soutěžící?

Čtyři zápasy prvního kola zbývají dnes dohrát na úvod Poháru Intertoto. Hned tři z nich se dostaly mezi nejsázenější utkání v soutěži na Eurotip.cz. Potěší favorité stovky sázkařů, kteří si na ně vsadili?

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Vůbec největší pozornost ale vzbudily dva jiné fotbalové duely. V prvním z nich Elfsborg doma přivítá tým Brommapojka. Je to souboj prvního s posledním; zatímco domácí zatím vévodí tabulce nejvyšší švédské soutěže, hosté jsou s šesti body poslední. A zvlášť venku jsou neškodní - z pěti zápasů vybojovali pouhé dva body za stejný počet remíz. Není proto divu, že souboj vidí jednoznačně bookmakeři i sázkaři. Ti první vypsali na domácí kurs 1.35, který si vsadilo 421 lidí. Jediný člověk si myslí, že si dnes Brommapojka odveze alespoň bod.

Podobně jasno mají soutěžící u zápasu ruské ligy Petrohrad - Spartak Nalčik. Petrohrad nevyhrál už ve třech zápasech a od momentálně čtvrtého týmu tabulky se očekává, že dnes konečně zabere naplno. Tím spíš, že mu soupeřem bude Nalčik, který se venku zatím představil sedmkrát, vstřelil pouhých pět gólů a dokázal jen třikrát remizovat. Dva týdny starý varovný výsledek hostů ze hřiště silného Spartaku Moskva účastníci soutěže neberou vážně, proto si jich naprostá většina - 399 - dala na tiket jedničku s kursem 1.45. 37 lidí se spokojilo s menším kursem na neprohru Petrohradu a jen tři věří v remízu či výhru Nalčiku.

Vůbec největší důvěru dnes dostali fotbalisté rumunského týmu Gloria Bistrita. Rumuni si v domácí soutěži vybojovali účast v Poháru Intertoto, kde jim los v prvním kole přisoudil za soubeře mužstvo Grbalj Rad. Hráči Bistrity už má z pohárové Evropy zkušenosti, zato Grbalj je prvním černohorským mužstvem, které si zahraje některou ze soutěží UEFA. Bookmakeři proto za jasné favority považují Rumuny, na které vypsali nízký kurs 1.20. Ten si na tikety přidalo 432 soutěžících, dvojku ve vysokém kursu 10.00 si troufli vsadit tři lidé.

Dalším jasným favoritem je podle bookmakerů tým Honka. Loni čtvrtému mužstvu nejvyšší finské soutěže se daří slušně i letos - po deseti kolech ztrácí na vedoucí Tampere jen sedm bodů. Rozehraní domácí nyní přivítají tým TVMK Tallin, momentálně třetí celek estonské soutěže. Ani tallinské mužstvo si v lize nevede nejhůř, kvalita obou soutěží ale podle sázkařů zjevně vyznívá ve prospěch té finské; 358 lidí si vsadilo na Honku s kursem 1.40, jen pět lidí tipuje remízu a další dva výhru hostů.

Pětici nejpopulárnějších utkání uzavírá třetí souboj Poháru Intertoto Vetra - Llanelli. Velšské týmy zatím díru do Evropy neudělaly a mimo britské ostrovy už mužstvu Llanelli, loni třetímu celku tamní soutěže, soutěžící dvojnásob nevěří - tím spíš, že si Vetra v litevské lize připsala tři výhry v řadě. Na domácí si proto v kursu 1.43 vsadilo 274 účastníků soutěže, 51 jich jedničku jistilo remízou a jen sedm lidí si myslí, že zápas dopadne jiným výsledkem.

Reklama