Hlavní obsah

Na Boston se chystá další eso

Souboj dvou skvělých nadhazovačů dnes uvidí diváci v San Diegu. Hosté z Bostonu se v něm pokusí napravit včerejší porážku od Padres. V cestě jim ovšem bude stát Jake Peavy, největší zbraň domácích.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Peavy je už několik sezon největší oporou San Diega. Výjimkou byl jen loňský ročník, kdy se jindy téměř bezchybný nadhazovač trápil. Letos si to ale šestadvacetiletý pravák vynahrazuje: dosud nastoupil k 15 zápasům, z nichž si odnesl bilanci 9-1 a fantastický průměr pod 2 oběhy na zápas. V této statistice je vůbec nejlepší v Národní lize a tak hlavně díky němu - a také jeho kolegovi Chrisi Youngovi - jsou Padres v čele Západní divize. A to i přes tři nedávné prohry; San Diego překvapivě doma dvakrát nestačilo na Baltimore a v pátek také na Boston, s nímž prohrálo těsně 1-2. Sérii proher přerušili až včera, kdy s Youngem na kopci porazili v odvetě Boston 6-1.

Především na nadhazovače se San Diego bude spoléhat i dnes, na rozdíl od včerejška se ale dá čekat, že jeho pálkaři budou mít problémy. V dresu Bostonu se totiž na kopec postaví Josh Beckett, letošní eso Red Sox. Podobně jako Peavymu, ani jemu se příliš nevyvedla loňská sezona: hrdina Světové série z roku 2003 sice po přestupu do Bostonu skončil s bilancí 16-11, ovšem to bylo především zásluhou jeho spoluhráčů - on sám měl velmi špatný průměr pěti oběhů na zápas. Letos je ale všechno jinak. v Americké lize vede statistiky s deseti dosavadními vítězstvími ze třinácti zápasů a soupeřům povolí průměrně málo přes tři oběhy na zápas. O jeho kvalitách se naposledy mohli v úterý přesvědčit hráči Atlanty; během šesti směn si nedoběhli pro jediný bod a Beckett si připsal desátou výhru poté, co jeho spoluhráči čtyřikrát doběhli na domácí metu.

Přestože je Boston momentálně nejlepším týmem MLB, s Peavym na hřišti věří bookmakeři o něco víc San Diegu, na které vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že si silná pálka Red Sox s domácím nadhazovačem poradí? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články