Hlavní obsah

Štěpánka čeká další souboj s Mathieum

V roli mírného papírového favorita vstoupí do prvního kola slavného Wimbledonu tenista Radek Štěpánek. Český hráč v něm po více než roce znovu narazí na Francouze Mathieuho.

Článek

Na wimbledonské dvorce se letos Štěpánek vrací určitě rád. Právě tady totiž naposledy zaznamenal poslední výraznější úspěch; přes Dancevice, Malliseho, Ferrera a Verdasca se dokázal probojoval až do čtvrtfinále, kde po pětisetové bitvě nestačil na Švéda Bjorkmana. Poté sezonu kvůli zdravotním potížím ukončil a vrátil se až letos. A v nijak oslnivé formě - v Kooyongu sice téměř dokázal porazit Federera, ovšem na Australian Open ho už ve třetím kole zastavil David Ferrer a začalo tak jeho trápení. S výjimkou turnaje v Miami se ani jednou nedokázal dostat přes druhé kolo, nepomohl mu ani přechod na antuku a dál neprošel ani na trávě; na té ho ve druhém kole turnaje v Londýně před dvěma týdny podle očekávání zastavil Andy Roddick.

To jeho dnešní soupeř na letošní sezonu bude určitě vzpomínat v dobrém. Francouz Mathieu v ní totiž dokázal porazit několik silných soupeřů, například Rusa Davyděnka, ale hlavně si připsal první turnajové vítězství. Na antuca v marocké Casablance ztratil jediný set a trofej zvedl nad hlavou poté, co ve finále deklasoval Španěla Montanese. Hráč, kterému se na trávě nikdy příliš nedařilo, se ale dokázal adaptovat i naz elený povrch. Stejně jako Štěpánek se objevil na turnaji v Londýně před dvěma týdny a dokázal tu porazit Feliciana Lopeze, krajana Llodru, který zápas skrečoval, a vypadl až po boji s Dmitrijem Tursunovem. Špatně si rozhodl nevedl ani minulý týden v Nottinghamu; v prvním kole porazil bez ztráty setu Ginepriho, rovněž ve dvou setech si poradil i s Korejcem Leem a vypadalo to, že zvítězí i nad zkušeným travařem Bjorkmanem. Ten ovšem dokázal zápas otočit a vyhrát 2-6 6-3 6-4.

Dnes má Mathieu Štěpánkovi co oplácet. Oba tenisté se totiž na kurtech potkali čtyřikrát a Francouz uspěl jen jednou, doma v Marseille. V ostatních třech duelech se radoval Čech, naposledy loni na antuce v Barceloně, kde zvítězil 1-6 6-3 6-2. Podle bookmakerů by měl Štěpánek odcházet jako vítěz i dnes, proto na něj vypsali kurs 1.65. Myslíte si, že Mathieu potvrdí svou slušnou formu a zlepší si dosavadní bilanci? Potom si vsaďte na Francouze, kurs na něj je 1.98.

Reklama