Hlavní obsah

Napraví Angels včerejší klopýtnutí?

Eurotip.cz

Kdyby se sestavoval žebříček nejnešťastnějších hráčů baseballu současnosti, určitě by v něm nechyběl nadhazovač Kansasu Gil Meche. Největší letošní posila Royals si nevede vůbec špatně, přesto má ve špatném týmu bilanci 4-6. Dnes se ji pokusí vylepšit, soupeřem mu ale budou losangeleští Angels, s Bostonem nejlepší mužstvo MLB.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Když před letošní sezonou Meche přestupoval do Kansasu, mnozí nevěřícně kroutili hlavami: Royals byli druhým nejhorším týmem loňské sezony a průměrný hráč je má za takovou sumu zachránit? Meche ale od začátku dokazuje, že si své peníze zaslouží. V dubnu hned třikrát nepovolil soupeři ani bod a až do poloviny května si vybral jediný slabý moment, když doma podlehl Detroitu. S těmito výkony by ve slušném týmu sbíral jednu výhru za druhou, spoluhráči na pálce ho ale jen málokdy podrželi, a tak měl po devíti zápasech bilanci 3-1. Prohra v Coloradu ale odstartovala sérii pěti proher, přestože například proti Baltimoru a Tampě odvedl Meche znovu slušný výkon. Další vítězství si nadhazovač připsal až v polovině června, kdy Kansas doma porazil Floridu 6-2. Netypický zápas potom Meche odházel před šesti dny; na půdě St. Louis vydržel jen čtyři směny, během nichž nechal doběhnout na domácí metu čtyři hráče soupeře. Kansas ale dokázal nasázet Kardinálům šest bodů, a tak se rozhodlo až ve 14. směně, v níž už za neúčasti Mecheho strhlo St. Louis výhru na svou stranu. Kansas poté prohrál i úvodní dva zápasy v Milwaukee a šňůru čtyř proher přerušil až nedělním vítězstvím 4-3 tamtéž.

Výhra nad silnými Brewers ale Kansasu nestačila. Royals poté odcestovali do Los Angeles, kde šokovali zdejší diváky výhrou nad Angels. Na nadhozu stál v dresu domácích vynikající Lackey, s ním si ale hosté poradili a nadhazovač Thomson dokázal zastavit velmi silný útok domácích, kteří prohráli 3-5. Pro Angels to byla první porážka po čtyřech výhrách v řadě a dnes se ji pokusí napravit s Ervinem Santanou na kopci. Od jmenovce slavnějšího - a lepšího - nadhazovače z Minnesoty Angels po loňské sezoně očekávali hodně. Santana si v minulém roce připsal 16 vítězství, na což letos dosáhne už jen stěží. Jako jediný člen rotace LA si totiž zatím připsal více porážek než výher, když má téměř v polovině sezony bilanci 5-7. Jednu z proher mu připravil právě Kansas, který nad ním doma zvítězil 3-1. Je ale nutno podotknout, že u Santany hraje velkou roli domácí prostředí. Zatímco venku soupeřům povolí v průměru přes 7 oběhů na zápas, doma má vynikající ERA 2.83.

Na svém stadionu by si měl Santana podle bookmakerů vést dobře i dnes. Společnost bwin totiž jeho tým považuje za favorita, na kterého vypsala kurs 1.51. Myslíte si, že Kansas uspěje v Los Angeles podruhé za sebou? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.60.

Reklama