Hlavní obsah

Zopakuje Gonzalez třetí kolo?

Na Kolumbijce Fallu narazí ve druhém kole Wimbledonu Fernando Gonzalez. Chilan se na grandslamové trávě dostal nejdál v roce 2005, kdy nestačil až ve čtvrtfinále na Federera. Vloni pro něj bylo konečným už 3. kolo, které by chtěl letos přinejhorším zopakovat.

Článek

Gonzalez nepatří mezi tenisty, kteří by na travnatých kurtech hráli vysloveně s nechutí, ale také je zrovna nevyhledává. Občas si zahraje přípravný turnaj v Queen’s Clubu a pak jde zkusit štěstí na wimbledonské kurty. Letos má hodně nevyrovnané výkony. Na úvod sezony se dostal trochu překvapivě až do finále Australian Open. Na dalších turnajích však porazil pouze pár slabších soupeřů, naopak nestačil například na Montanese, Andreeva, Haase nebo Mathieua.

Začátkem května však znovu překvapil v Římě, kde se hrálo na jeho asi nejoblíbenější antuce. Sice měl trochu štěstí na los, ale prohrál až ve finále s Nadalem, stejně jako o týden později ve čtvrtfinále v Hamburku. Na French Open poté hned v prvním kole podlehl letos nevýraznému Štěpánkovi 0-3 na sety. Na Wimbledon se připravoval na turnaji v Queen’s Clubu; po boji zde porazil houževnatého Srba Tipsareviče a po téměř bezchybném výkonu vyřadil i Ginepriho. Ve čtvrtfinále narazil na dobře podávajícího Tursunova, kterému podlehl ve třech setech. Ve Wimbledonu ho v prvník kole čekal po týdnu opět Robby Ginepri. Fernando sice prohrál první set, ale pak zařadil vyšší rychlost a soupeře jasně přehrál.

Dnes Gonzaleze nečeká snadný soupeř, i když se tak na první pohled může zdát. Alejandro Falla totiž hraje ve Wimbledonu pravidelně kvalifikace a na travnatý povrch je zvyklý. Minulý rok jejím sítem prošel a v prvním kole porazil Rusa Davyděnka. Letos příliš dobrých zápasů neodehrál, ale dokázal uspět nad Tommym Haasem nebo Seppim. Před Wimbledonem hrál stejně jako jeho dnešní soupeř v Queen’s Clubu, kde porazil Francouze Benneteaua 2-0 a ve druhém kole skončil na raketě Marina Ciliče.

Po tomto turnaji ho už čekala kvalifikace na Wimbledon. Bez ztráty setu porazil Andise Jusku, Scotta Oudsemu i Marca Lopeze. V 1. kole hlavní soutěže ho čekal Američan Querrey, který mu měl být díky svému podání vyrovnaným soupeřem. Falla však zápas zvládnul a vyhrál překvapivě lehce 7-6 6-1 6-4. Dnes tedy bude usilovat o svůj nejlepší výsledek na Wimbledonu a grandslamech vůbec.

Alejandro Falla může v zápase získat set, ale na postup by to dnes stačit nemělo. Kursy také hovoří jasně: na výhru Chilana Fernanda Gonzaleze je u Bwin.com vypsáno 1.07 a na Kolumbijce 5.65.

Reklama