Hlavní obsah

Tima Henmana dnes čeká další Španěl; Feliciano Lopez

Eurotip.cz

Londýnské kurty v All England’s Clubu dnes opět zkrápěly dešťové kapky. Po přeháňce se ale opět začalo hrát a diváci se již těší na tahák dne. Jako dnešní třetí, a zároveň poslední duel na Centre kurtu, budou moci sledovat zápas svého miláčka Tima Henmana se Španělem Felicianem Lopezem.

Článek

Brit Henman pro své fanoušky připravil pěknou, a hlavně dlouho podívanou už v 1. kole. Se Španělem Carlosem Moyou nestačil zápas dohrát první hrací den, a tak ho dohrávali za stavu 5-5 v pátém setu až v úterý. Zápas přinesl krásné tenisové momenty a divákům se utkání muselo líbit. Nakonec se z postupu radoval Tim Henman, který za čtyři hodiny a jedenáct minut vyhrál 6-3 1-6 5-7 6-2 13-11.

Pro dvaatřicetiletého Brita je travnatý povrch oblíbeným. Přesto na něm nevyhrál jediný turnaj. V Nottinghamu byl pouze jednou v semifinále a na oblíbeném turnaj v Queen’s Clubu v titul nepřetavil ani jednu ze tří účastí ve finále. Letos dokázal vyhrát pouze nad Nicolasem Mahutem, Robinem Haasem, Igorem Sijslingem a Michaelem Russellem. Zbylých osm zápasů prohrál, a to i s hráči jako Gulbis, Almagro nebo Cilic. Ve Wimbledonu se dostal nejdál do semifinále, a to hned čtyřikrát. Dvakrát mu cestu skřížil Pete Sampras a jednou Ivaničevič s Hewittem. Za poslední dva roky Tim sehrál dva vítězné pětisetové zápasy nad Nieminenem a Söderlingem. V druhém kole ho však zastavil Tursunov a minulý rok pozdější vítěz Federer.

Stejně jako Henmana čeká druhý Španěl, Feliciana Lopeze čeká druhý Brit. V prvním kole měl však o poznání slabšího soupeře, Joshua Goodalla. S ním si po jednaosmdesáti minutách poradil hladce, 6-1 6-4 6-4. Feliciano, levoruký tenista, na trávě ve Wimbledonu umí. Dvakrát hrál v osmifinále, v roce 2005 dokonce ve čtvrtfinále. Minulý rok však skončil už v úvodním kole, po čtyřhodinové bitvě vypadl s Chorvatem Ivanem Ljubičičem. Letos se však Lopezovi příliš nedaří. Nejlepšího výsledku dosáhl na hardu v Miami, kde se dostal do osmifinále. Jinak ale na turnajích končí v prvních dnech. Na French Open nestačil v 1. kole na Fina Nieminena a na trávě v Queen’s Clubu prohrál s Francouzem P.H.Mathieuem 1-2 na sety.

Dnes to bude pro Henmana s Lopezem třetí vzájemný duel. První, před rokem na hardu v Dubaii, vyhrál 2-0 Henman. Letos NA RYCHLÉM POVRCHU V Las Vegas byl naopak šťastnější F.Lopez, když vyhrál 2-1 na sety. Tenisový elegán Henman dokáže stále zahrát dobré zápasy, ale stačí malý výpadek koncentrace a po chvíli je zápas ztracen. Dnes Bwin.com favorizuje domácího Henmana, kurs vypsala 1,58, což je hodně podceněné. Šance vidím asi 50 na 50. Záleží na tom, jak se oba vyspí, a hlavně, zda Tim dokáže hrát pod neustálým tlakem publika. Na Felciana Lopeze si můžete vsadit se slušným kursem 2,15.

Reklama