Hlavní obsah

Brazílie zahájí prestižní turnaj proti Mexiku

Bez dvou svých velkých hvězd vstoupí Brazílie do Copa America, nejstaršího fotbalového mezinárodního turnaje na světě. Svému trenérovi se omluvili Ronaldihno a Kaká. Poradí si bez nich Kanárci v úvodu turnaje s Mexikem?

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

I bez obou hvězdných hráčů se ale dá v prvním dni turnaje očekávat vynikající fotbalová podívaná. Pro Brazílii představuje Copa America možnost napravit své selhání na posledním mistrovství světa. Kanárci sice bez problémů postupili ze skupiny a poté postoupili přes Ghanu mezi nejlepších osm týmů, tam je ale zastavil pozdější finalista z Francie. Pro fotbalový národ bylo čtvrtfinále pochopitelně velkým zklamáním. Jihoamerická země od té doby odehrála se střídavými úspěchy několik přátelských zápasů, naposledy v Anglii, kde remizovala 1:1. Až nyní ji ale čeká ostrý test. Trenér Dunga se v něm bude spoléhat na hráče, kteří by dohromady vytvořili lepší tým, než který se představil loni v Německu; jeho tahouny by se mohli stát Adriano a Robinho, který v dresu Realu Madrid zakončil sezonu ve vynikající formě.

Mexiko, na rozdíl od dnešního soupeře, už po loňském šampionátu jeden náročný turnaj absolvovalo. A je to dokonce jen pár dnů. Na Zlatém poháru se středoamerická země dostala až do finále, kde podlehla Spojeným státům 1:2. Mexiko za to ovšem zaplatilo daň: trenéru Hugo Sanchezovi se zranila hvězda Jared Borgetti a Andres Guardado, kteří si kvůli zraněním proti Brazílii ve Venezuele možná nezahrají. Na hřišti se neobjeví ani obránci Osorio a Salcio a záložník Pardo, kteří jsou po turnaji zemí střední a severní Ameriky unaveni. Takové absence přišly pro Mexiko velice nevhod; po porážce s USA se totiž pod Sanchezem houpe trenérské křeslo, a tak on i jeho svěřenci budou pod tlakem.

Podle bookmakerů vstoupí do zápasu v roli favorita Brazílie, na kterou společnost bwin vypsala kurs 1.45. Myslíte si, že mexičtí hráči překonají únavu z nedávných bojů a proti věhlasnému soupeři uhrají přinejmenším remízu? Potom si vsaďte na neprohru outsidera, kurs na ni je 2.42.

Reklama