Hlavní obsah

Uspěje Seattle proti Bostonu i potřetí?

Dvě porážky si zatím v Seattlu připsali baseballisté Bostonu. Red Sox i po nich pořád zůstávají týmem s nejlepší bilancí v MLB. To ale nic nemění na tom, že se ve třetím zápase domácím Mariners budou chtít pomstít a rozloučit se se Seattlem bez ostudy.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Boston v předešlých dvou dnech odnesl formu Seattlu, který jako by nakopla nedávná ostudná prohra se Cincinnati. Reds minulý pátek odpálilo domácím nadhazovačům pět homerunů a rozstřílelo Mariners 16-1. Odplata přišla hned další den - tentokrát byl na koni Seattle, který zvítězil 9-1. A Mariners se radovali i potřetí, když třemi body otočili průběh zápasu a zvítězili 3-2. To ale svěřencům trenéra Mikea Hargrovea nestačilo. Hned další den přivítali doma silného soupeře z Bostonu. A radovali se potřetí v řadě, tentokrát především zásluhou pálkařů, kteří si doběhli pro devět bodů. Čtvrté vítězství za sebou si poté připsali i včera, kdy je v závěru podržel closer Putz, který uhájil výhru Seattlu 8-7. Dnes bude mít těžký úkol zastavit útok Bostonu teprve jednadvacetiletý nadhazovač Ryan Feierabend, který má po posledním startu co napravovat. Právě on totiž selhal ve zmiňovaném utkání se Cincinnati, když za necelé tři směny povolil soupeři devět oběhů.

Jeho soupeřem na kopci bude nadhazovač Bostonu Daisuke Matsuzaka. Japonec, který se stal ještě před svým letošním příchodem do MLB hvězdou, zatím své vynikající pověsti dostává střídavě. Ať už jsou důvody jakékoliv - sám Matsuzaka třeba zmínil míče odlišné od těch, které se používají v Japonsku - jeho výkony jsou zatím hodně kolísavé. Má sice velmi slušnou bilanci 9-5, vítězství si ale občas připíše i v zápasech, kdy ho z nejhoršího musí tahat silná pálka Red Sox. Právě to se stalo na začátku května, kdy doma nastoupil proti dnešnímu soupeři. Seattle si tehdy během pěti směn doběhl pro sedm bodů, Boston jich ale na svém kontě měl také sedm a v předposlední směně rozhodl o svém vítězství 8-7. Problémy má Matsuzaka především s kontrolou míče. V posledních třech utkáních nechal soupeři nelichotivých 12 met zdarma. Hrozivě začal i naposledy v San Diegu, kdy bez odpalu získali metu první tři pálkaři domácího týmu. Matsuzaka se ale poté dokázal vzpamatovat, kromě prvního bodu už Padres k ničemu nepustil a jeho mužstvo zvítězilo 2-1.

Podobný lapsus by se mu proti rozjetému Seattlu mohl krutě vymstít, bookmakeři ale věří, že Matsuzaka dnešní zápas zvládne. Společnost bwin proto na hostující Red Sox vypsala poměrně nízký kurs 1.50. Pokud s nimi nesouhlasíte, můžete si vsadit na Mariners, na něž najdete kurs 2.62.

Reklama