Hlavní obsah

Robreda čeká veterán Arthurs

Až v pátém setu musel o svém postupu do druhého kola Wimbledonu rozhodnout španělský tenista Tommy Robredo. Američan Kendrick na trávě dokáže potrápit i silné soupeře, o čemž se Robredo mohl přesvědčit. Dnes ho čeká další skvěle servírující tenista - už šestatřicetiletý Wayne Arthurs.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Tommy hrál proti Kendrickovi tenis na jistotu. Za pět setu udělal pouze 7 nevynucených chyb a neudělal žádnou dvojchybu. Úspěšnost prvního podání také ale nebyla tak vysoká jako soupeřova. A na síť se vydával jen sporadicky, mnohem méně než soupeř, který preferuje hru servis-volej - Kendrick více než třetinu svých vítězných míčů uhrál na síti. Hru na jistotu bude Robredo preferovat zřejmě i dnes proti Arthursovi.

Australan býval výborný deblista. Teď už ho však limituje věk, a tak se objevuje spíše jen na grandslamech. V singlu hrál letos jen na Australian Open, kde porazil Koubka a Fleischmana a v třetím kole vzdal Fishovi. V 1. kole Wimbledonu se doslova mlátil s mladým Holanďanem De Bakkerem. První tři sety rozhodoval až tiebreak. Arthurs nasázel soupeři 41 es, zároveň ale udělal také mnoho nevynucených chyb, celkem 35.

Arthurs ve Wimbledonu žádných úspěchů nedosáhl. Pouze dvakrát se probojoval do osmifinále, na druhou stranu se jen v roce 2001 se stalo, že na turnaji neuhrál ani set. Jinak díky svému podání v každém zápase ve Wimbledonu alespoň jednu sadu vyhrál. To Robredo se takovou bilancí z Wimbledonu chlubit nemůže - většinou vypadne ve druhém nebo třetím kole a jen jednou neprohrál 0-3 na sety. Wimbledonskou trávu si Španěl příliš neoblíbenil a dnes by mohl mít s Arthursem problémy.

Robredo je bookmakery hodně přeceňován, kurs 1,19 je hodně podhodnocený a je velké riziko ho hrát. Velmi pravděpodobné je, že se bude hrát alespoň jeden tiebreak. Na tuto příležitost vypsala Bwin.com kurs 1.32, ovšem v tom také není nic hodnotného. Pouze pro ty, co rádi riskují, se nabízí krásný kurs 3.69 na postup Arthurse.

Reklama