Hlavní obsah

Zvládne Tsonga roli favorita?

Eurotip.cz

Velkou šanci dostat se do třetího kola Wimbledonu má francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga. Nedávný přemožitel Hewitta po krajanovi Benneteauovi narazí na Ekvádorce Lapenttiho a podle bookmakerů je v tomto souboji jasným favoritem.

Foto: Internet

Wimbledon

Článek

Výhodou Jo-Wilfrieda Tsongy na trávě je jeho dělové podání. Za set dokáže soupeři nasázet i přes deset es. Tsonga po úspěších na challengrech zkusil přípravný turnaj na Wimbledon v Queen’s Clubu. A už tady dal o sobě vědět. Dána Kristiana Plesse vyprovodil kanárem, ve druhém kole pak narazil na Lleytona Hewitta a nebral si žádné servítky. V zápase, kde vládly podání, nakonec vyhrál Francouz 7-6 7-6. V dalším kole však vypadl 1-2 na sety s Chorvatem Ciličem.

Ve Wimbledonu ho v 1. kole čekal krajan Benneteau, který v předchozím týdnu hrál semifinále v Hertogenboschi. Tsonga na krajana nebral ohledy a porazil ho 3-0. První zápas ve Wimbledonu však odehrál dost nervózně. Dal pouze 9 es a udělal 40 nevynucených chyb, ovšem mohl se spolehnout na špatné podání soupeře, který neměl první servis tak razantní.

Dnes Tsongu čeká další hratelný soupeř, Ekvádorec Nicolas Lapentti. To je rozený antukář a na trávě se letos objevil po čtyřech letech. V Nottinghamu prohrál s Janem Vackem 0-2. V prvním kole Wimbledonu se dalo čekat, že s Američanem Kimem neuspěje. I když ale Nicolas prohrával 1-2 na sety, dokázal zápas otočit ve svůj prospěch. Postoupil ale spíše díky špatné hře soupeře.

Lapenttimu se letošní rok nedařilo ani na antuce. Vyhrál pouze tři zápasy, nad Mackinem, Verkerkem a Peyou. Čtvrtý přidal překvapivě ve Wimbledonu. Pátý však přidá asi těžko. Proti je jeho špatná forma, povrch a hlavně kvalitní soupeř, který určitě cítí šanci postoupit do 3. kola grandslamu, což by pro něj byl životní úspěch. Toho všeho si je společnost Bwin.com vědoma, opět ale na favorita vypsala přehnaně nízký kurs - 1.08 na postup Tsongy není zrovna hratelný. Odvážní si mohou vsadit na Lapenttiho v pěkném kursu 5.40.

Reklama