Hlavní obsah

Nicolas Kiefer se na kurty vrací po roční pauze

Třicetiletý německý tenista Nicolas Kiefer si musel udělat tenisovou přestávku. Na loňském French Open si v zápase 3. kola proti Berdychovi poranil zápěstí a léčení se protáhlo na jeden celý rok. Přesně po roce se Kiefer vrací na kurty.

Foto: tennisserver.com

Německý tenista Nicolas Kiefer

Článek

Nicolas patřil před svým zraněním do elitní dvacítky tenistů. Vloni se dostal na Australian Open do semifinále, což byl jeho největší úspěch na grandslamech. Ve své kariéře získal šest titulů. Kiefer, pokud nebyl zraněný, tak si držel vcelku neustále stabilní formu a byl postrachem pro soupeře v úvodních kolech. Ovšem nebyl hráčem pro finálové souboje. Z nich odcházel často poražen.

Například na trávě v německém hale hrál finále třikrát, vyhrál jen jednou. Ale na jiných travnatých dvorcích se mu už tolik nedařilo. Ve Wimbledonu byl nejdál při své premiéře před deseti lety, ve čtvrtfinále vypadl s Woodbridgem. Kiefer pařil k nejlépe podávajícím tenistům, ale delší pauza se na kvalitě projevila. V Halle odehrál svůj první zápas po zranění a prohrál s Berdychem 3-6 6-7. Ve Wimbledonu ho čekal hratelný soupeř, Ital Filippo Volandri. Kiefer si s nim poradil vcelku hladce ve třech setech.

Dnes ho ale čeká těží protivník. Francouz Fabrice Santoro. Pětatřicetiletý elegán stále dokáže odehrát kvalitní zápasy, i když úspěchy může získávat spíše jen v deblu. Letos na trávě porazil Moodieho a prohrál s Berdychem. V `s-Hertogenboschi vzdal v 1. kole Belgičanovi Vliegenovi. Ve Wimbledonu už sehrál jedno těžké utkání. S Karlovičem odehrál pět setů, z toho dva Santoro získal až v TB. Na trávě mu to nikdy nijak nešlo. Pouze jednou byl ve Wimbledonu dál než v druhém kole.

Vzájemné zápasy Sanotora s Kieferem hovoří jasně pro Francouze. Ten vyhrál prvních šest zápasů v letech 1999-2002. Až minulý rok vyhrál poprvé Kiefer. Dnes se můžeme přesvědčit, zda se Kiefer po zranění vrátí v dobré formě, nebo naopak Francouz Santoro dokáže využít soupeřovi nerozehranosti a v dalším kole se bude moci poprat o svůj nejlepší výsledek ve Wimbledonu.

Bwin.com mírně favorizuje Fabrice Santora, na kterého je vypsán kurs 1,71. Ani Kiefer však není bez šance, na něj si můžete vsadit s kursem 1,90. Je jen na vás, na čí stranu se přikloníte nebo zda zápas na tiket nepřidáte.

Reklama