Hlavní obsah

Andy Roddick touží po titulu z Wimbledonu

Již šestkrát hrál Američan Andy Roddick grandslam ve Wimbledonu. Z toho ho třikrát zastavil Švýcar Roger Federer. Dvakrát ve finále. Letos se spolu mohou střetnout už v semifinále. Nejdříve však musí Andy Roddick překonat ještě tři překážky. Tou první dnes bude Španěl Fernando Verdasco.

Článek

Dnes jsou však ve Wimbledonu hlášeny četné dešťové přeháňky, a tak kdoví, zda se večerního zápasu na kurtu číslo 1 vůbec dočkáme. Roddickovi zatím déšť žádný zápas nenarušil. V 1. kole mu stačily dvě hodiny, aby ve třech setech porazil krajana Gimelstoba. V 2. kole na kurtu strávil ještě méně času s Thajcem Udomchokem. Třetí nasazený Američan je známý svým dělovým podáním. Za dva zápasy už nasázel 31 es a může se chlubit výbornou úspěšností prvního podání, která se drží nad 80%.

Ze hry Roddicka je patrné, že se mu daří hlavně na rychlých površích. Často hraje styl servis-volej. Na nějaké dlouhé výměny ho neužije. I proto se mu před Wimbledonem na antuce nedařilo. Odehrál pouze šest zápasů s bilancí 3-3. Před Wimbledonem však vyhrál oblíbený turnaj v londýnském Queen’s Clubu, samozřejmě na trávě.

Dnes Roddicka čeká nevyzpytatelný soupeř. Španěl Fernando Verdasco dokáže zahrát dobrý turnaj na kterémkoliv povrchu. Stejně tak ale dokáže vyhořet se slabšími soupeři. Letos se s dobrou formou nepotkal. I když na antuce, asi nejoblíbenějším povrchu, před French Open nevyhrál jediný zápas, dokázal se na kurtech Rolanda Garrose dostat až do osmifinále.

Zelený pažit mu sice nevyhovuje, ale před rokem ve Wimbledonu porazil Spadeu, Ben.Beckera a Nalbandiana. Trochu překvapivě se dostal až do osmifinále, kde ztratil vedení 2-1 na sety nad Radkem Štěpánkem. Stejně jako na French Open, tak i zde měl dosud štěstí na los. V 1. kole porazil 3-0 Američana Bobbyho Reynoldse, který v zápase nevyužil žádnou z osmi možností k breaku. Druhé kolo ho svedlo k souboji s Italem Seppim, který nepatří mezi nejlepší tenisty a preferuje spíše antuku. Verdasco ppět vyhrál 3-0. Nutno říci, že už po lepším výkonu, než v úvodním kole.

Dnes to bude pro Roddicka s Verdascem již devátý vzájemný duel. Dosud se střetli sedmkrát na hardu, šestkrát vyhrál Roddick, jednou zápas vzdal. V jediném zápase na antuce využil výhody povrchu Španěl a v roce 2005 v Římě Andyho porazil 2-1 na sety. Dnes ale od zápasu na trávě očekávám, že Andy Roddick soupeře přejede ve třech setech. Na tuto příležitost je u Bwin.com vypsán kurs 1,55. Reálná se mi zdá být i sázka na počet gamů v celém zápase. Věřím, že více jak 35 gamů v duelu neuvidíme. Kurs je celkem hodnotný, a to 2,02.

Reklama