Hlavní obsah

Ukončí Colorado své trápení?

Už osm zápasů za sebou nezažili pocit vítězství baseballisté Colorada. Rockies prohráli i dva zápasy na půdě Houstonu. Proti němu se dnes hosté pokusí černou sérii ukončit.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Šňůra osmi porážek v řadě drží Colorado na předposledním místě Západní divize. Rockies si rozhodně nemusejí zoufat; sezona je teprve v polovině a první San Diego takový náskok nemá. Určitě to ale sráží psychiku celého týmu. A hlavně jednoho hráče, Briana Fuentese. Closer Colorada zapříčinil během této série čtyři prohry - Fuentes nezvládl závěr zápasu proti Torontu, Cubs a dvakrát proti Houstonu a čtyřmi pokaženými koncovkami v řadě si pokazil do té doby vynikající sezonu. Jedním z nadhazovačů, kteří zažili jeho selhání, je i Jeff Francis, který se dnes v Houstonu postaví na kopec v dresu hostů. Francis si letos vede velmi dobře, i v podprůměrném Coloradu má bilanci 7-5 a slušné osobní statistiky. Po dvou výhrách za sebou nad Bostonem a Yankees ho minulý týden čekali Cubs z Chicaga. Francisovi se zápasů proti nim vůbec nevyvedl, po pěti směnách vedli domácí už 6-1. Colorado dokázalo průběh zápasu za stavu 3-8 v deváté směně otočit, potom ovšem "zaúřadoval" Fuentes a Rockies kvůli němu znovu kapitulovali.

Dnes Colorado narazí na nadhazovače, kterého velmi dobře zná. V barvách Houstonu se totiž hostům postaví Jason Jennings, který před svým letošním příchodem k Astros odehrál šest sezon v Denveru. Po odchodu z Coors Field se podle očekávání zlepšily jeho statistiky, kvůli slabým výkonům Houstonu má ale po osmi utkáních bilanci 1-2. První výhru si paradoxně připsal v zápase, v němž se mu nedařilo. Na hřišti losangeleských Angels nevydržel ani šest směn, během nich povolil domácím jedenáct odpalů a hlavně pět oběhů, i když jeden nezaviněně. Pálkaři Astros ale měli svůj den a Jenningse podpořili devíti body. V posledním utkání si vedl lépe, když si hráči Milwaukee během sedmi směn doběhli pro tři body. Astros ovšem dokázali skórovat jen jednou, a tak Jennings odešel jako poražený.

Dnes bookmakeři dávají oběma týmům téměř stejné šance. Nepatrně víc věří hostům, na které vypsali kurs 1.87. Myslíte si, že Colorado neuspěje ani podeváté? Potom si vsaďte na Houston, kurs je 1.95.

Reklama