Hlavní obsah

Brazilci chtějí napravit úvodní selhání

Obrovské zklamání připravili svým fanouškům na úvod Copa America fotbalisté Brazílie. Kanárci prohráli s Mexikem 0:2, a tak by se v případě dnešního neúspěchu proti Chile mohli s prestižním turnajem rozloučit.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

To by už byl šok, který trenér Dunga a jeho muži rozhodně nechtějí připustit. Na Copa America totiž chtěli napravit selhání pětinásobných mistrů světa na posledním šampionátu v Německu, kde zůstali už před branami semifinále. Do Venezuely sice dorazili bez Ronaldinha a několika dalších hráčů, i tak jsou ale stále považováni za jednoho z vážných kandidátů na celkové vítězství. Jejich úvodní zápas tomu ale vůbec neodpovídal - Mexičané dokázali už v prvním poločase dvakrát skórovat a střelci Brazílie se nezmohli na jediný gól. "Víme, že jsme proti Mexiku selhali, ale ta porážka je už minulostí a teď musíme myslet na Chile," řekl před utkáním útočník Robinho. "Ten zápas bude rozhodující a musíme být hodně trpěliví, abychom v něm dokázali zvítězit," dodal. Jeho týmu s tím už ovšem nepomůže útočník Lyonu Fred, pro kterého turnaj skončil poté, co se zranil při tréninku; Brazilci si tak nyní mohou vybírat už jen ze tří forvardů.

Dobře to v úvodním utkání šampionátu zemí amerického kontinentu nevypadalo ani s dnešním soupeřem Brazílie, Chile. Hráči trenéra Acosty prohrávali v utkání s Ekvádorem ještě deset minut před koncem 1:2. Na rozdíl od Brazilců ale v sobě našli sílu nepříznivý průběh zápasu zvrátit; v 80. minutě vyrovnal na 2:2 střelec týmu Colo Colo Suazo a Carlos Villanueva svou přesnou trefou zařídil Chilanům vítězství 3:2. Acostovi svěřenci tak udělali důležitý krok k postupu ze skupiny. Chilský trenér ovšem i přes úvodní výsledky zůstává ve svých vyjádřeních hodně opatrný. "Z obou zápasů jsme se poučili. Hrát s Brazílií je vždy ta nejtěžší výzva, vzhledem k tomu, jak dobré mají hráče. Ať už jsou dobří, průměrní nebo špatní - Brazílie je pořád Brazílie," složil poklonu soupeři, který deklasoval jeho tým v nedávném přátelském utkání 4:0. "Možná jsou lepší než my, ale my se jich nebojíme," zdůraznil Acosta.

I přes klopýtnutí Brazílie v utkání s Mexikem jsou dnes Dungovi svěřenci papírovým favoritem, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.35. Myslíte si, že se Brazilci budou trápit i proti Chile a nezvítězí? Potom si vsaďte na neprohru outsidera, kurs na ni je 2.67.

Reklama