Hlavní obsah

Djurgarden přivítá na domácím hřišti Gefle

Eurotip.cz

Trojnásobný mistr švédské nejvyšší fotbalové ligy za posledních pět let - Djurgarden - se dnes střetne s s mužstvem, které se každoročně zachraňuje - Gefle. Letos však oba celky v tuto chvíli dělí v tabulce pouze jeden bod a dá se tedy očekávat vyrovnaný souboj.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Ilustrační foto - fotbal.

Článek

Djurgarden loni nedokázal obhájit titul a dost překvapivě skončil až na šesté příčce tabulky. Do letošní sezony nevstoupili svěřenci trenéra Siggi Jónssona rovněž moc dobře - prohráli s nováčkem z Brommapojkarny, pro něhož to bylo dlouhou dobu jediné vítězství. Následně však hráli doma a jen potvrdili, že jim svůj stadion svědčí. Ve pěti zápasech na svém stadionu klopýtli pouze s GAIS Gothenburg. O další úspěch se poperou dnes s IF Gefle.

To se před třemi lety probojovalo mezi elitu a prozatím se mezi ní s vypjetím všech sil drží. V první sezoně to vyšlo opravdu jen o chlup - konkrétně o jeden bod. Loni získal celek z města Gävle stejně jako ve své první sezoně 31 bodů, což tentokrát stačilo na 9. příčku. Toto umístění je pro tento menší klub vůbec nejlepší v historii. Modrobílý dres, který nosí svěřenci Pera Olssona oblékají především domácí hráči. Jedinými krajánky jsou dva fotbalisté z Konga Yannick Bapupa a René Makondele, v útoku navíc nastupuje mladý Polák Tomasz Stolpa.

Bookmakeři společnosti bwin favorizují více domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.67. Jestliže si ale myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.45. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 5.15.

Reklama