Hlavní obsah

Ferrerovi dnes stojí v cestě překvapení Wimbledonu

O tom kdo změří síly ve čtvrtfinále Wimbledonu Rogerem Federerem se dnes rozhodne v srbsko-španělském souboji. Bývalá světová jednička, Juan Carlos Ferrero se střetne s Janko Tipsarevičem.

Foto: ČTK/AP

DEFAULT TITLE

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP doposud střetli jednou - letos na Australian Open si vítězství na své konto připsal věhlasnější Španěl. Ten letos prozatím na žádném podniku netriumfoval. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil až ve finále na raketě Guillerma Caňase. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. Stejného úspěchu dosáhl na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu, kde ho vyřadila světová jednička - Roger Federer.

V tuto chvíli 18. hráč světa tak jasně potvrzoval, že právě antuka je jeho silným povrchem, i když na hardu rovněž už odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Přesto na Roland Garros si letos nepřipsal výraznější úspěch; vypadl ve 3. kole s Rusem Južným. Chuť by si chtěl jistě spravit na trávě, i když to pro něj není zdaleka silný povrch. Na Wimbledonu se nejdále probojoval do 4. kola, letos však tento úspěch už vyrovnal, když si poradil s Janem Hájkem, Gillesem Mullerem a Jamesem Blakem.

O svůj wimbledonský „osobák“ se dnes popere s potetovaným „Tipsym“. Přesně tak zní přezdívka dalšího ze zázračných srbských tenistů, kteří v posledních sezonách vlítli na tenisové dvorce jako uragán. „Kdo ví, možná bych byl dnes lepší, kdybych žil na Floridě. Miloševič zničil nejen naši zemi, ale i náš sport,“ myslí si chlapík s piercingem v obočí a vytetovaným citátem Dostojevského na těle.

Nezdolný Srb má za sebou na wimbledonských dvorcích tři pětisetová utkání, v tom posledním dokonce odvrátil mečbol Gonzalesovi a ze stavu 2:5 v rozhodujícím setu otočil na 8:6. „Jsem bojovník, a to mají lidé rádi,“ míní o své osobě Srb, který vnesl do tenisového světa jinou kulturu. Na svém těle má hned několik tetování a piercingů, na zádech citát - „krása zachrání svět“.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že do čtvrtfinále může postoupit pouze jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem utkání Španěl, na kterého si vsadíte s kursem 1.49. Srb není rozhodně bez šancí, o čemž ví i experti světové jedničky, kteří na něj vypsali kurs 2.26.

Reklama