Hlavní obsah

Heninovou dnes čeká S. Willemsová

Eurotip.cz

Třetí grandslam letošní sezony má dnes na programu velice zajímavá utkání. Tím vůbec nejzajímavějším bude pravděpodobně souboj světové jedničky - Justine Heninové - s letos „znovuzrozenou“ Serenou Williamsovou.

Článek

Mladší ze sester Williamsových toho letos doposud moc neodehrála, ale když někde startovala, tak to stálo za to. Po dlouhodobém zranění se na tenisové dvorce vrátila v úvodu roku na Australian Open a i když zdaleka nepatřila mezi favoritky, tak za předvedenou hru získala titul oprávněně - ve finále uštědřila výprask 6:1 a 6:2 Šarapovové. S tou se následně potkala i na prestižním Sony Ericsson v Miami a rovněž ji nedala žádnou šanci. Ve finále navíc porazila i svou dnešní soupeřku, se kterou se utkala po dlouhých čtyřech letech a zvýšila tak aktivní vzájemnou bilanci na 6:3.

Na antuku vstoupila Američanka turnajem v Římě, který ji jako jediný v letošní sezoně nevyšel podle představ. Ve třetím kole totiž nestačila v tiebreaku třetího setu na Patty Schnyderovou. Roland Garros ji vyšlo rozhodně lépe, když postoupila do čtvrtfinále. Tam však narazila opět na Heninovou, která jen potvrdila, že na antuce je velmi silná a snížila tak s Williemsovou svou negativní bilanci.

Dnes se obě hráčky potkají opět ve čtvrtfinále grandslamu, ale tentokrát na wimbledonské trávě, kde nejsou šanci na vítězství jedné, či oné hráčky, tak výrazné. Belgičanka Justine Heninová letos navazuje na své kvalitní výsledky z let minulých a právem je momentálně královnou ženského tenisu. Loni se dokonce probojovala do finále všech grandslamů, přesto vyhrála pouze jediný - Roland Garros. Tímto titulem obhájila vítězství z roku 2005 a letos si připsala třetí triumf v řadě.

Svou sbírku grandslamů se momentálně pokouší rozšířit na Wimbledonu. Federerovi chybí do kompletní sbírky grandslamů pouze trofej z Roland Garros, Heninové právě ta z wimbledonské trávy. Blízko jí měla loni, kdy ve finále musela skrečovat Mauresmové pro bolesti břicha. Letos prochází turnajem prozatím bez ztráty setu; recept na ni nenašla v osmifinále ani Patty Schnyderová.

Myslíte si, že dnes Serena naváže na své velmi dobré letošní výsledky? Pak využijte sázku na Američanku, na kterou bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 4.01. Heninová letos patří jednoznačně opět ke špičce ženského tenisu a i díky svému postavení v žebříčku je dnes favoritkou. U bwin si na Belgičanku vsadíte s kursem 1.16.

Reklama