Hlavní obsah

Tampa chce ukončit černou sérii

Eurotip.cz

Už na jedenáct zápasů se natáhla šňůra proher baseballového týmu Tampa Bay Devil Rays. Floridský tým navíc včera utrpěl debakl v Bostonu, který se dnes pokusí napravit na půdě Kansasu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Tampa patřila na začátku sezony mezi ta příjemná překvapení soutěže. Tým s mnoha mladými hráči si nevedl špatně, zvlášť na pálce. Postupem času se ale Devil Rays propadali a nyní už jsou na úplném dně Východní divize Americké ligy. Tam se dostali po sérii jedenácti proher v řadě, která se táhne už od 25. června. Porážkou tehdy načali sérii s chicagskými White Sox, po čtyřech prohrách se přemístili do Clevelandu, kde rovněž čtyřikrát kapitulovali a z Bostonu včera odjížděli se třemi porážkami. Ta poslední navíc byla nejhorší; domácí Red Sox si připsali 21 odpalů a hlavně 15 oběhů a po devíti směnách se radovali z jednoznačného vítězství 15-4. Zabránit podobné katastrofě se dnes v Kansasu pokusí nadhazovač James Shields. Právě on je letos nejsilnější zbraní Tampy na kopci. Čekalo se to sice spíše od dalšího mladíka Kazmira, ale jediný Shields má z rotace Devil Rays kladnou bilanci a průměr pod čtyři oběhy na zápas. Stejně jako jeho týmu si ale i pětadvacetiletý nadhazovač vedl lépe na začátku sezony; poslední výhru si připsal téměř před měsícem a od té doby čtyřikrát prohrál, když nezvládl tři z těchto zápasů.

Jedním z týmů, které série porážek Tampy potěšila, je určitě i Kansas. Royals tak - přinejmenším dočasně - totiž přišli o své poslední místo v Americké lize, které v posledních letech pravidelně okupují. A o to, že mají lepší bilanci než jejich dnešní soupeř, se navíc dokázali přičinit i oni sami. Ve stejné době, kdy Devil Rays zahájili svou proherní sérii, totiž dokázal Kansas zvítězit pětkrát za sebou, z toho dokonce třikrát na půdě velmi silných Andělů z Los Angeles. Poté sice dvakrát museli sklonit hlavu před White Sox, náladu si ale spravili dvěma výhrami nad Seattlem a zvlášť ta druhá, která skončila 17-3 pro Royals, stála za to, i když ji trochu zkazilo rozloučení se soupeřem, který ve třetím zápase v neděli vyhrál 4-0. Spolu s Kansasem se v posledních dnech daří i nadhazovači, který se nyní postaví Tampě. Třicetiletý Odalis Perez si v polovině června připsal čtvrtou výhru v sezoně, když v šesti směnách povolil St. Louis tři oběhy a jeho tým zvítězil 5-3. V dalších dvou zápasech si sice Perez výhru nepřipsal, ale rozhodně se nemá za co stydět: na půdě silného Milwaukee domácím povolil jen dva oběhy a proti White Sox odházel jeden z nejlepších zápasů sezony, když si soupeř doběhl za sedm směn pro jediný bod.

Souboj dvou podprůměrných týmů je podle bookmakerů vyrovnaný. Mírným papírovým favoritem je podle společnosti bwin hostující Tampa Bay, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.87. Jestliže věříte ve výhru domácího Kansasu, vsaďte si na něj v kursu 1.95.

Reklama