Hlavní obsah

Česká dvacítka musí porazit Panamu

Eurotip.cz

Třetí zápas na mistrovství světa v Kanadě dnes čeká české fotbalisty do dvaceti let. Mladíci, kteří si účast na tomto šampionátu zajistili na loňském ME do 19 let, v prvních dvou duelech základní skupiny remizovali a dnes tak mají vše ve svých rukou - do osmifinále je posune dnešní vítězství s Panamou.

Článek

Česká dvacítka přijela na šampionát se sebevědomím, ale nikdo asi moc nečekal, že s v úvodním zápase zaboduje s Argentinou. Jihoameričané však nenašli recept na českou obranu v čele s brankářem Petrem a uhráli pouze bezbrankovou remízu. Do druhého utkání svěřenci Miroslava Soukupa vstupovali rozhodně s vyššími ambicemi, avšak Severní Korea prokázala svou kvalitu, když s českými mladíky remizovala 2:2.

K postupu do osmifinále dnes stačí dvacítce teoreticky i další remíza. V tomto případě by však musela Argentina porazit KLDR. To je sice dosti pravděpodobné, nýbrž Jihoameričané hrají opravdu skvěle, což dokázali proti Panamě (6:0), ale spoléhat se na to, by byl možná kámen úrazu. „Samozřejmě, i remíza nás může posunout do dalších bojů ze druhého místa a to v případě, že Korea prohraje s Argentinou. To ale nemůžeme odhadnout, jelikož Argentině stačí remíza také,“ říká kouč Soukup.

Jeho mužstvo dnes tedy bude hrát rozhodně proti Panamě na vítězství, které by nemuselo být nezvládnutelným cílem. Hráči ze státu na pomezí Jižní a Střední Ameriky v prvním duelu na Mistrovství sice uhráli bezbrankovou remízu s Koreou, ale následně utrpěli debakl 0:6 s Argentinou. Přesto mají stále šanci na postup, ke kterému by jim pravděpodobně stačilo dnešní vítězství s naší reprezentací.

„Nikomu z nás se samozřejmě nelíbila vysoká porážka s Argentinou, ale stále máme šanci přepsat historii a kvalifikovat se do další části. Nemáme jinou možnost než zlepšit výkon, poučit se z chyb a dát do zápasu úplně vše, jako by to bylo finále,“ konstatoval panamský trenér Julio Dely Valdes.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem utkání čeští mladíci. Jste-li stejného názoru, potom si na ně vsaďte - kurs je 1.25. Remízu si můžete vsadit s kursem 5.00 rovných. Na vítězství Panamy nabízí světová jednička kurs dokonce 9.00.

Reklama