Hlavní obsah

Nadal se stejně jako v Paříži popere o finále s Djokovičem

Eurotip.cz

Londýnský grandslam se pomalu, ale jistě blíží ke konci - mužská dvouhra má dnes na programu semifinálové duely. Mezi nejlepší čtyřkou nechybí druhý nasazený, Rafael Nadal. V cestě za ziskem prvního wimbledonského titulu mu dnes stojí o rok mladší Novak Djokovič.

Článek

S ním má španělský antukový král bilanci 4:1 na zápasy. První vítězství si připsal se Srbem přesně před rokem ve čtvrtfinále Roland Garros. Zbylé čtyři vzájemné souboje odehráli tito hráči letos - Djokovič našel na Španěla recept na hardu, ve čtvrtfinále podniku v Miami. Na antuce je Nadal rozhodně silnější, což dokázal během posledních dvou uplynulých měsíců.

Na úvod antukové sezony triumfoval na prestižním podniku ATP Masters Series v Monte Carlu, když ve finále přehrál ve dvou setech světovou jedničku - Rogera Federera. Toto vítězství následně potvrdil na podniku v Barceloně, kde nenašel přemožitele stejně jako v zápětí v Římě. O svou famózní antukovou řadu vítězství přišel až před měsícem a půl v Hamburku, kde ve finále podlehl Federovi.

Ani na hardu se však Nadalovi nedařilo letos špatně - triumfoval na turnaji ATP Masters Series v Indian Wells, semifinále si zahrál v Chennai. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - skončil mezi osmičkou nejlepších stejně jako na turnaji Masters v Miami.

Na trávu vstoupil přípravným turnajem Queen's Club v Londýně, na kterém vypadl ve třetím kole s Nicolasem Mahutem. Jenom tak potvrdil, že tráva není pro něj to, co antuka. Blízko vyřazení byl i ve 3. kole Wimbledonu - Robin Soderling mu pořádně zatápěl, stejně jako následně Michail Južnyj, který už se Španělem vedl 2:0 na sety. Rozhodně pohodlnějším soupeřem byl včera pro Nadala Tomáš Berdych, jenž mu podlehl hladce ve třech setech.

Dnes se dá očekávat vyrovnanější duel i proto, že Novak Djokovič hraje podobný styl jako Soderling nebo Južnyj. Mladý Srb, který teprve před pár týdny oslavil 20. narozeniny je v tuto chvíli pátým hráčem žebříčku ATP. V roce 2007 zaznamenal už 46 vítězství a pouze 10 porážek. Triumfoval na podniku v Adelaide, vyhrál i prestižní Sony Ericsson Open a před měsícem si připsal antukový titul v portugalském Estoril.

Před třemi měsíci si navíc zahrál i finále v Indiana Wells, kde nestačil pouze na svého dnešního soupeře. Stejný soupeř před třemi týdny ukončil v semifinále jeho brilantní cestu pařížským grandslamem. Mezi nejlepší čtyřkou se letos navíc objevil na podnicích v Rotterdamu a ve čtvrtfinále skončil v Dubaii, Hamburku a Římě. Na tyto úspěchy navazuje momentálně na travnatých kurtech All England Clubu v Londíně. Za zmínku především stojí vítězství s wimbledonským vítězem z roku 2002 - Lleytonem Hewittem nebo včera s loňským semifinalistou - Marcosem Baghdatisem, který měl famózní formu.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí své postavení v žebříčku a postoupí stejně jako loni do finále Wimbledonu? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.20. Jste-li názoru, že Djokovič dnes ukončí Španělovo londýnské tažení, pak využijte kursu 3.60, který vypsala společnost bwin. Na zápas budou samozřejmě nabízeny i live sázky.

Reklama