Hlavní obsah

Liberec touží po Poháru UEFA

Slovan Liberec skončil v loňském ročníku Gambrinus ligy nakonec až na čtvrté příčce, čímž přišel o přímou účast v Poháru UEFA. Tu si může vybojovat v Poháru Intertoto. Jeho úvodní zápasy jsou na programu už dnes, Liberec hraje v Kazachstánu s Tobol Kostanay.

Článek

Poslední kolo, tedy prohra s Mladou Boleslaví přeťala Liberci ambice na postup do Poháru UEFA. Z obhájce titulu se rázem stal čtvrtý celek Gambrinus, a jelikož Slovan neuspěl ani v Poháru ČMFS, musí se spokojit s Pohárem Intertoto.

Jeho první zápas je na programu dnes, a i když soupeř, kterým je kazašský Tobol Kostanay nepatří mezi známé evropské celky, tak utkání na jeho půdě bude jistě velmi těžké. Liberci totiž zkomplikovala život ruská letecká společnost, která zrušila let z Pardubic, kterým měl Slovan cestovat a předloňský mistr se tak dostavil do Kostanaje až dnes ráno (10 hodin před výkopem). V Kazachstánu je navíc čtyřhodinový časový posun a zcela odlišné klimatické podmínky než v naší republice. „Je to velmi nepříjemná situace, ale musíme se s tím poprat,“ řekl nový kouč Liberce Michal Zach.

Toho navíc trápí velmi početné absence ve jeho mužstvu. Mimo hru jsou všechny pilíře obrany; Peter Šinglár, Tomáš Janů a Miloš Brezinský jsou zranění, Pavel Košťál pravděpodobně v blízké době přestoupí do Sparty a Liberec nechce riskovat jeho zranění. Zach nemůže počítat ani s Filipem Dortem, Tomášem Frejlachem a Michalem Jonášem. S tréninkem teprve začíná Jan Blažek, který se účastnil nedávného ME do 21 let. Do Kazachstánu rovněž neodcestovali Miroslav Holeňák, Adam Petrouš a útočník Jales, jejichž přestup nebyl ještě administrativně dotažen.

„Šanci ale zase dostanou ostatní hráči, věříme, že se o to poperou,“ řekl trenér, který může naopak počítat s navrátilci z hostování - Radkem Hochmeisterem a Tomasem Radzinevičiusem. Premiéru v libereckém dresu by si mohli odbýt Petr Krátký, nová posila z Mladé Boleslavi, a brazilský záložník Hudson.

Utkání má i přes zmíněné problémy favorita v českém mužstvu, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.48. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 3.80 a na vítězství kazašského celku vypsali kurs 5.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články