Hlavní obsah

Federer bude usilovat o páté wimbledonské vítězství v řadě

I přes nepříznivé počasí, které celých 14 dní provázelo londýnský Wimbledon, se dnes uskuteční poslední zápas. V něm se střetnou stejně jako ve finále nedávného Roland Garros dva nejlepší současní hráči světa, Roger Federer a Rafael Nadal.

Foto: čtk

Roger Federer při svém wimbledonském triumfu

Článek

Tito tenisté se na okruhu ATP střetli už dvanáctkrát a to převážně ve finále - 8 vítězství si na své konto připsal možná překvapivě mladší Španěl. To poslední před několika týdny ve finále French Open, kde Švýcara přehrál ve čtyřech setech. Na trávě to ale bude jistě jiný zápas, zelený povrch totiž rozhodně svědčí více Švýcarovi, který dnes bude bojovat o pátý wimbledonský titul v řadě a tím pádem i o vyrovnání rekordu Björna Borga z druhé poloviny 70. let minulého století.

Ve včerejším semifinálovém zápase s Richardem Gasquetem přidal fenomenální Švýcar na své konto 53. vítězný zápas na trávě za sebou a nutno podotknout, že těžší práci měl pouze v prvním setu. „Ten byl klíčový. Ale v závěru setu jsem hrál opravdu dobře a získal jsem důležitý brejk,“ konstatovala světová jednička, jenž si dnes zahraje finále grandslamu podeváté za sebou.

Proti němu dnes nebude stát nikdo jiný než Rafael Nadal, který i přes svou ne moc velkou oblibu k trávě bude hrát druhé wimbledonské finále v řadě. To loňské neodehrál vůbec špatně, ale Federer dokázal ve čtyřech setech, že mu Nadal prozatím nedokáže na trávě konkurovat.

Jak tomu bude letos? Pokoří konečně někdo Švýcara na trávě? Kdo jiný by to měl být než světová dvojka, která navíc po wimbledonském triumfu jistě velmi touží a do dnešního zápasu vlétne na „200%“. Nadalovi by možná mohl hrát do karet i průběh letošního Wimbledonu. Fyzicky je na tom totiž lépe než Federer, včera mu navíc skrečoval v semifinále Djokovič. Avšak toto všechno jsou jen holá tvrzení, výsledek se pozná na dvorci.

Myslíte si, že Federer dnes potvrdí své umění na trávě a pozvedne nad hlavu popáté v řadě trofej pro vítěze Wimbledonu? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.18. Jste-li názoru, že Nadal dnes ukončí Švýcarovu neporazitelnost, pak využijte kursu 3.78, který vypsala společnost bwin. Na zápas budou samozřejmě nabízeny i live sázky.

Reklama