Hlavní obsah

Portugalsko potřebuje porazit Gambii

Čeští reprezentanti do dvaceti let mají už postup do osmifinále MS zajištěný, jiné celky si ho ještě musí vybojovat. V takové situaci je momentálně Portugalsko, které se o postup ze skupiny C dnes střetně v přímém souboji s Gambií. Do závěrečných bojů nakonec pravděpodobně postoupí vzhledem k vývoji ostatních skupin oba celky.

Článek

Africký celek by pro Evropany neměl být papírově moc těžkým soupeřem, ale zase tak jednoduché to pravděpodobně nebude. Portugalci přivezli na MS stejný výběr, se kterým se loni zúčastnili ME, kde nepostoupili ze skupiny na úkor dvou pozdějších finalistů - Španělska a Skotska. V prvním zápase na kanadském Mistrovství si svěřenci Jose Couceira poradili s outsiderem skupiny - Novým Zélandem. O vítězství rozhodl svými dvěma brankami Bruno Gama, mladičká hvězda Bragy.

Rozhodně tak dobře jim však nevyšel další zápas, na Mexiko nestačili v poměru 1:2 a postup si tak musí vybojovat dnes s Gambií. „Tato porážka pro nás není rozhodně lehká, ale musíme se zreformovat a porazit Gambii,“ řekl špílmachr Portugalska, Bruno.

Gambie vstoupila na šampionát sice porážkou 0:3 s Mexikem, ale vývoj zápasu tomu až tolik neodpovídal. V prvním poločase měli Afričané rozhodně více ze hry, ze které plynuly i brankové příležitosti, ale známé tvrzení „nedáš dostaneš“ nabylo na skutečnosti.

Do druhého zápasu vstupovali svěřenci kouče Petera Johnsona s cílem zvítězit a nepřipravit se tak o šanci na postup. To se nakonec podařilo, když Gambie zvítězila díky brance Ousmana Jallowa. „Uděláme vše proto, aby jsme postoupili do dalšího kola. Chceme přepsat gambijskou historii a dostat se do semifinále, možná finále,“ neskrýval optimismus Ken Jammeh, obránce Gambie.

I přes toto tvrzení vstoupí do zápasu v roli favorita Portugalci. Na jejich vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.55. Myslíte si, že Gambie dnes uhraje s Pyrenejci alespoň remízu, pak si vsaďte na její neprohru - kurs je 2.14.

Reklama