Hlavní obsah

Rakousko hraje s Chile o první místo ve skupině

Mistrovství světa do dvaceti let má dnes na programu kromě skupiny C i závěrečné zápasy skupiny A. V té se ve 2 hodiny ráno našeho času utkají v Torontu o první místo výběry Rakouska a Chile.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vítězství ve skupině však nemusí být moc výhodné. Nejlepší celek této skupiny se totiž v osmifinále utká s třetím týmem skupiny C nebo D. V prvně jmenované to bude Portugalsko nebo Gambie, v „déčku“ skončila třetí Brazílie. Na druhou stranu, Rakušané mohou stále skončit třetí ve skupině, což by pro ně znamenalo souboj s Mexičany nebo silnými Španěly. Právě na ty nemají naši jižní sousedé dobré vzpomínky, Pyrenejcům podlehli na loňském ME výsledkem 0:5.

„Zápas bereme vážně a nespokojíme se s případným třetím místem. Na hřiště pošlu nejsilnější sestavu,“ říká Paul Gludovatz, rakouský kouč. Jeho mužstvo si možná překvapivě zajistilo postup do osmifinále už po dvou zápasech. Nejdříve remizovalo 1:1 s Kongem a následně porazilo nejtěsnějším možným výsledkem domácí Kanadu.

Chile je rozhodně ještě větším překvapením. Shodně 3:0 totiž porazila jak Kanadu, tak i Kongo a společně s Argentinou a Nigérií je jediným celkem, který na šampionátu ještě neinkasoval. V dnešním zápase tak kouč Jose Sulantay klidně může šetřit některé opory a určitě mu to přijde vhod, i proto, že jeho výběr absolvoval už dvakrát během turnaje přelet přes celou Kanadu a tedy dvouhodinový posun.

„Moji hráči si uvědomují, že dnešní případné vítězství by vzbuzovalo ještě větší respekt u soupeřů, ale mys respektujeme kvality Rakouska a víme, že to bude obtížné. V sestavě udělám několik změn, ale nebude jich mnoho,“ konstatoval lodivod chilské reprezentace.

Právě Jihoameričané jsou mírným favoritem zápasu s kursem 1.75. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.35 a na vítězství Rakušanů za kurs 4.15.

Reklama