Hlavní obsah

Dlouhý narazí v Bastadu na Ryderstedta

Souboj s domácím hráčem čeká na úvod turnaje v Bastadu Lukáše Dlouhého. Českému tenistovi stojí v cestě do druhého kola Michael Ryderstedt.

Článek

Pro Švéda je podnik v Bastadu prvním na okruhu ATP, který letos absolvuje. Dvaadvacetiletý Rydersted se letos na turnaji vyšší kategorie ještě neobjevil. Podobně jako v předchozích sezonách se objevoval na challengerech - a ani na nich se mu nevedlo zvlášť dobře. Na rychlejších površích se dá o úspěchu mluvit snad jen v případě turnaje v americkém Joplinu, kde uhrál tři kola a vypadl až v semifinále s Niemeyerem. Poté, co mu začala antuková část sezony, se dostal do třetího kola ve španělském Mas Palomas, v Košicích vypadl ve druhém kole s Geremelmayrem a v Miláně nestačil opět ve druhém kole na domácího di Maura. Přes třetí kolo se znovu dostalaž před dvěma týdny v rumunské Konstantě. Poté, co vyřadil Juliena Jeanpierrea, Pavola Červeňáka a Davida Gueze, skončil v semifinále na raketě domácího Victora-Valentina Crivoje.

Nejlepší sezonu ovšem neprožívá ani jeho dnešní soupeř Lukáš Dlouhý. Český tenista v posledních dvou letech triumfoval na třech challengerech a na koncil loňské sezony se ještě dokázal dostat do finále turnaje v Bratislavě. Letos se ale od začátku roku trápil; na žádném z povrchů se dlouho nedokázal dostat přes druhé kolo, dobrý výkon nepředvedl ani v Davis Cupu, kde prohrál závěrečnou dvouhru s Bobem Bryanem. Probudil se až na challengeru v Ostravě, kde ho až ve finále dokázal porazit Bohdan Ulihrach. Lepšící se formu poté prokázal i na French Open. Do hlavní soutěže grandslamového turnaje se probojoval v kvalifikaci a v prvním kole prohrál s letos vynikajícím Kohlschreiberem až v dramatickém pátém setu, který skončil 17-15 pro Němce. Na antuku se nyní Dlouhý vrací po krátkém travnatém intermezzu; v Hertogenboschi uhrál jedno kolo, aby ho ve druhém vyřadil Tipsarevič, a ve Wimbledonu prohrál už první zápas s Američanem Deličem.

V souboji s Ryderstedtem je Dlouhý papírovým favoritem, na kterého si můžete u společnosti bwin vsadit s kursem 1.25. Myslíte si, že před domácím publikem uspěje Švéd? Potom si vsaďte na outsidera, kurs je 3.21.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články