Hlavní obsah

Bude se Brazílie proti Uruguayi znovu trápit?

Už dlouhá desetiletí se táhne rivalita mezi fotbalisty Brazílie a Uruguaye. Obě jihoamerické země spolu znovu změří síly dnes v semifinále prestižního turnaje Copa America.

Článek

Kdyby měly rozhodnout první zápasy, ani jeden ze soupeřů by dnes v semifinále nebyl. Obhájci trofeje z Brazílie hned na úvod turnaje zaspali a v souboji s Mexikem po matném výkonu prohráli 0:2. V tu chvíli měli nůž na krku, v případě dalšího neúspěchu by se totiž mohli s Venezuelou rozloučit. To se ale nestalo; svěřenci trenéra Dungy se v důležitém utkání s Chile dostali do vedení už v prvním poločase a po přestávce si dvěma góly pojistili svou první výhru. Autorem vítězného gólu byl Robinho, který také rozhodl třetí zápas svého týmu. Brazilci v něm porazili Ekvádor 1:0 a do dalších bojů postoupili ze druhého místa. Ve čtvrtfinále potom potvrdili svou lepšící se formu; na stadionu v Puerto la Cruz načal už v 17. minutě Juan brankostroj, který Vágner Love uzavřel pár minut před koncem na konečných 6:1.

Dnes Brazílii čeká soupeř, na kterého nemá dobré vzpomínky. 'Kanárci' nemohou Uruguayi odpustit potupu z roku 1950, kdy je menší země porazila v boji o zlato na mistrovství světa na jejich vlastní půdě před 200.000 diváky. A prokletí jako by Brazílii stíhalo i v těchto letech - pětinásobní mistři světa proti svému sousedovi uspěli v normální hrací době naposledy v roce 1999 a od té doby ho pětkrát nedokázali porazit. Ani Uruguay nezačala na slavném turnaji nejlépe; hráči trenéra Tabareze nedokázali dát jediný gól Peru, sami třikrát inkasovali a s jejich dalším účinkováním na Copa America to začínalo být nahnuté. Zachránil je ale druhý zápas. V něm si zahrál roli spasitele Sanchez, který v 58. minutě svou brankou poslal svůj tým do dalších bojů. Ve třetím utkání totiž Uruguay jen remizovala s Venezuelou, což třetímu týmu tabulky stačilo k postupu. Do té doby se Tabarezovi útočníci příliš nevytáhli, jejich chvíle ale přišla ve čtvrtfinále. Domácí Venezuele totiž Forlán, García a Rodríguez nastříleli čtyři góly a zařídili tak Uruguayi účast v semifinále. V něm by se měli objevit i Lugano s Perezem, jejichž zranění se ukázala jako nevýznamná.

Přestože se Brazílii v poslední době proti dnešnímu soupeři nedaří, vypsali ji bookmakeři jako jasného favorita s kursem 1.45. Myslíte si, že Uruguay s Brazílií neprohraje ani nyní? Potom si vsaďte na neprohru outsidera, bwin na ni nabízí kurs 2.42.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články