Hlavní obsah

Dlouhý dnes narazí na Rochuse

Čeští tenisté tento týden nebojují pouze ve švýcarském Gstaadu. Lukáš Dlouhý zkouší štěstí ve švédském Bastadu, kde dnes bude usilovat o postup do třetího kola s Belgičanem Olivierem Rochusem.

Článek

Rodák z Písku se letos na okruhu ATP objevuje především ve čtyřhrách. Pravidelně hrává i singly, ale na nich nemá žádné výrazné úspěchy. Do závěrečných bojů se probojoval pouze na challengerech - v Praze do finále a v Casablance do čtvrtfinále. Čtyřhry, to je však o něčem jiném. v páru s Víznerem dokázal Dlouhý na okruhu ATP triumfovat v Costa Do Sauipe, finále si zahrála tato česká dvojka Acapulcu a nedávno i na Roland Garros. To, že jim antuka svědčí potvrdili i v Buenos Aires, kde došli do semifinále.

Dnes ale bude Dlouhý muset spoléhat pouze na sebe, a to v zápase s poměrně těžkým soupeřem. Olivier Rochus je v tuto chvíli na 62. příčce žebříčku ATP. Rodák z Namuru má ve své sbírce zatím dva tituly z kruhu ATP, letos však žádný nevybojoval. Pouze 165 cm vysokému tenistovi se v roce 2007 totiž nedaří tak jako v předešlých letech. Zápasovou bilanci má negativní 11-19. Nejvíce se mu dařilo na turnajích v Doha a Dubaii, kde se shodně probojoval do čtvrtfinále.

Můžeme se tak těšit na zajímavé utkání, oba hráči si nic nedarují a dobře vědí, že postoupit může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Belgičan s kursem 1.27. Kurs na Lukáše Dlouhého má hodnotu 3.08.

Reklama