Hlavní obsah

Štěpánka čeká souboj s Kohlschreiberem

Radek Štěpánek letos zdaleka nenaplňuje předpoklady, podle kterých by se měl držet mezi světovou tenisovou elitou. Do turnajů se nyní kvůli svému postavení v žebříčku musí dokonce probojovávat z kvalifikací. V Gstaadu ji zvládl s velkým přehledem, stejně jako první kolo. V dalším zápase na něj dnes čeká Němec Philipp Kohlschreiber.

Foto: ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

Rodák z Karviné je v tuto chvíli až na 127. příčce žebříčku ATP, a to sezonu odstartoval z 19. příčky žebříčku. Letos zdaleka nehraje tak jako loni - na svém kontě nemá v singlu doposud žádný úspěch, na žádném z turnajů nepostoupil ani do čtvrtfinále. V oblibě ho navíc nemá česká veřejnost, nýbrž Štěpánek odmítá svou zemi reprezentovat.

28letý tenista žijící jako většina sportovních hvězd v Monte Carlu neudělal letos úspěchy ani na grandslamech. Světlý moment sice zažil na Roland Garros, kde v prvním kole porazil Fernanda Gonzaleze, ale následně překvapivě nestačil na Francouze Edouarda Rogera-Vasselina. Krátký průběh mělo rovněž jeho účinkování na Wimbledonu, kde v prvním kole podlehl hladce po třech setech Francouzi Mathiemu. Zpět na antuku se vrátil o víkendu v Gstaadu, kde prošel hladce kvalifikací a v prvním kole si poradil i Chorvatem Čiličem.

Dnes mu v cestě stojí Němec Philipp Kohlschreiber. Ten je v tuto chvíli 34. tenistou světa - letos zažívá prozatím nejlepší sezonu kariéry. Na svém kontě už má totiž hned několik úspěchů. Nejvíce mu svědčí domácí půda, o čemž přesvědčil širokou veřejnost na prestižním antukovém podniku v Mnichově, kde nechal za sebou taková jména jako Baghdatis, Grosjean, Berdych nebo Južnyj. Po boku posledně jmenovaného navíc dokázal zvítězit i ve čtyřhře. Následně se mu dařilo i v Halle, zde dokázal projít do semifinále.

Dařilo se mu však i za hranicemi. Čtvrtfinále si zahrál v Rotterdamu, dále na turnaji Série Masters v Monte Carlu a také v Aucklandu. Celkově má letos na svém kontě 22 vítězství a 17 porážek. Poslední úspěch zaznamenal v pondělí na probíhajícím podniku v Gstaadu, když si ve dvou setech poradil s jiným Čechem, Janem Hernychem.

Favoritem bookmakerů společnosti bwin je Němec s kursem 1.56 na jeho vítězství. Věříte-li českému tenistovi, potom si vsaďte na jeho postup do čtvrtfinále s kursem 2.12.

Reklama