Hlavní obsah

Bastad uvidí souboj Jihoameričanů

Cenné vítězství si na úvod turnaje v Bastadu připsal tenista Luis Horna. Peruánec si poradil s nasazenou jedničkou, Španělem Robredem. Po teoreticky nejtěžším soupeři ho ve druhém kole čeká Carlos Berlocq z Argentiny.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Vítězství Horny nad Robredem znovu dokázalo, jak je tento šestadvacetiletý tenista nevyzpytatelný. V úvodu antukové sezony si v chilském Vina del Mar dokráčel až pro titul, svůj teprve druhý v kariéře. O tři týdny později ještě v Buenos Aires dokázal porazit canase a Nalbandiana a vypadl až po boji s pozdějším vítězem turnaje Juanem Monacem, ovšem poté to s ním šlo s kopce. Dva z dalších tří turnajů vzdal a dlouho se potom nemohl chytit. Na "svém" povrchu v Estorilu a Římě dokonce prohrál s Američany Querreym a Delicem, kteří na antuce rozhodně nezáří. Jediný výraznější úspěch si tak připsal až v rakouském Portschachu; po vítězstvích nad Dolgopolovem, Ljubičičem a Montanesem došel do semifinále, kde byl znovu nad jeho síly Monaco. Na challengeru v Braunschweigu poté vypadl ve druhém kole a s Wimbledonem se rozloučil hned na začátku. V Bastadu ale znovu dokázal, jak dokáže být nebezpečný - zápas s Robredem probíhal jako na houpačce, aby skončil výhrou Peruánce 6-1 1-6 6-1.

Dnes Horna narazí na dalšího antukového specialistu, Carlose Berlocqa. Argentinec tráví většinu času na challengerech, kde se mu vcelku daří. Loňskou sezonu zakončil triumfem v americkém Naples, letos na jaře pak uspěl v italské Barlettě, kde ztratil set až ve finále s Eschauerem. O čtrnáct dní později si zahrál v semifinále dalšího italského challengeru v Monze a od té doby se několik týdnů hledal. Na turnajích ATP se mu nedařilo, nikde nepřešel přes druhé kolo; našel se až - jak jinak - na challengeru v Itálii. Minulý týden si v Turíně poradil mimo jiné s domácími di Maurem a silným Volandrim a po finálové výhře nad Pashanskim si připsal další úspěch do své sbírky. V prvním kole turnaje v Bastadu se poté příliš nezpotil - devatenáctiletého Tima Goranssona vyprovodil z kurtu 6-2 6-0.

V souboji dvou Jihoameričanů favorizují bookmakeři Hornu, na kterého vypsali kurs 1.39. Pokud vás láká sázka na outsidera, máte možnost si vsadit na Berlocqa v kursu 2.55.

Reklama